Gość Ewa Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam, pracuję w sklepie spożywczym na wsi i pracodawca nakazał pracownikom przez jeden tydzień nie wydawać paragonów. Nie wiem, dlaczego. Po prostu nie i już. Wszystko mieliśmy zapisywać w zeszycie. Przyszła kobieta i kupiła batona, akurat jak stałam na kasie, po czym wyszła i wróciła informując, że jest z urzędu skarbowego i nie dostała paragonu. W związku z tym dostałam mandat. Pracodawca powiedział, że sama mam go pokryć. Przecież postępowałam zgodnie z jego poleceniami. Kto odpowiada za brak wydania paragonu? Czy rzeczywiście to ja zawiniłam i ja ponoszę odpowiedzialność finansową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jak widać, nie zawsze należy słuchać szefa. Jeśli jeszcze wyda jakieś bzdurne zarządzenie, niech to zrobi na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.P. Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Dokładnie. Takie rzeczy lepiej mieć na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Art. 100. kp§1. Pracownik jest obowiązany wykonywać prace sumiennie i starannie oraz stosować się do poleceń przełożonych, które dotyczą pracy, jeżeli nie są one sprzeczne z przepisami prawa lub umową o prace. Pracownik nie ma obowiązku bezwzględnego, ślepego posłuszeństwa pracodawcy. Nie może zatem w sposób bezkrytyczny podchodzić do wydawanych przez pracodawcę poleceń, w szczególności wówczas gdy są one sprzeczne z prawem. W takich sytuacjach ma nie tylko prawo, lecz obowiązek odmowy wykonania bezprawnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi