Gość Ania Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Mam samochód osobowy używany na potrzeby Sp. z o.o. Nie jest własnością tej spółki tylko jest używany na podstawie umowy cywilno- prawnej. Podatku VAT od benzyny oczywiście nie odliczam. A co z resztą? Czy Vat od np. czyszczenia, naprawy itp. mogę odliczyć w 50% czy mam prowadzić kilometrówkę? Zakładam że samochód jest używany tylko i wyłącznie w spółce - nie prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatis-ka Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 jak nie jest to majątek spółki to w koszty tylko przez epp dla celów p.doch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 A VAT 50% od napraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatis-ka Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 tak 50%od paliwa zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi