Kategorie
Skocz do zawartości

Gość pytalski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pytalski

Cześć, noszę się z zamiarem przemalowania pokoju w kawalerce.

Macie pomysł na jakieś połączenia kolorów, które dadzą ciekawy efekt wizualny?

Mieszkanie jest dość ciemne, dla tego myślałem o jakichś barwach rozjaśniających. Pomóżcie!

a czerwony? Nie wiem czy jesteś wystarczająco odważny, nie każdy też lubi , ale jauważam,że wygląda super, oczywiscie też bez przesady, nie na wszytskich ścianach, ale jedno jest pewne -ociepli pokój i doda mu charakteru,pozostałe ściany można zrobić w kolorze piasku albo capuccino, to trochę złagodzi efekt, fajny bedzie kolor z efektem, przecierany, czy cos, żeby nie wyglądało tandetnie, mi osobiście podpasował ten kolor w ecorsonie :http://www.ecorson.com/_data/image/zdjecia%20/stiuk%20ecorson%20rozowy.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja mam biele i szarości. W kawalerce powinny być przede wszystkim jasne kolory, które optycznie powiększą przestrzeń.

Też tak uważam. My w kawalerce używaliśmy farb szarych i jedną ścianą pomalowaliśmy na jaśniejszy fiolet. Możesz zobaczyć na budpartnerach , dało to naprawdę fajny efekt. Dużo też na pewno zmienią dodatki w pokoju ale takie kolory na pewno optycznie powiększą wnętrze. Ja w kawalerce raczej zrezygnowałbym ze wszystkim ciemnych kolorów.

• 3 miesiące temu...

Wykończenie mieszkania, tzn. pomalowanie wnętrz to chyba najlepiej według tego jakie kolory lubisz :) Ja będę malować w kolorach pastelowych bo takie lubie, a będę miała właśnie kawalerkę, kupuję na nowych żernikach.

Wykończenie mieszkania, tzn. pomalowanie wnętrz to chyba najlepiej według tego jakie kolory lubisz smile.png Ja będę malować w kolorach pastelowych bo takie lubie, a będę miała właśnie kawalerkę, kupuję na nowych żernikach.

A gdzie mieszkanie będziesz mieć dokładnie. Słyszałem ze tam będzie pare inwestycji

Ja bym poszła w kolory, w których będziesz się dobrze czuć. Osobiście polecam oranże, bo ... lubię :) Choć ostatnio znalazłam ciekawy materiał o .. czarnych ścianach. Może kto je lubi i chciałby dowiedzieć się co zrobić, aby "nie przytłaczały" :) http://http://wnetrzem.pl/porady/czarne-sciany-co-zrobic-by-nie-przytlaczaly.html

• 2 tygodnie później...

Małe wnętrze kawalerki najlepiej pozostawić jasnym, by wydawało się przestronne, szczególnie że jest w nim mało światła. Idealne wydają się być złamane, ciepłe biele ( 504 senne marzenia lub 544 kraina łagodności), które znakomicie spełnią swoją funkcję i są bardzo modne. Również delikatne pastele mogłyby ciekawie zaaranżować przestrzeń, ale powinny być dopasowane do wyposażenia i uzupełnione dodatkami podkreślającymi odcienie  (np. morelowe ściany podkreślą pomarańczowe lub łososiowe dodatki a błękitne-szafirowe.)

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 2 lata później...

Odpowiednie kolory, który optycznie powiększą pomieszczenie są ważne. Liczą się jednak też dekoracje, które zwiększą ten efekt. Tutaj https://decorto.pl/blog/jak-optycznie-powiekszyc-salon-dodatkami/ znajdziecie ciekawe informacje na ten temat. Takie porady można wykorzystać praktycznie w każdym wnętrzu.

• 1 miesiąc temu...

Znawczynią od aranżacji nie jestem,ale brat pomalował swoją kawalerkę na jasne kolory matowym duluxem easy care, bo właśnie wyszedł z założenia że to powiększy optycznie przestrzeń. Chyba tak jest w istocie, bo ma tam jakieś 30m2 a w sumie się nie wydaje. Też trochę pokombinował z lustrami i oświetleniem tak że spokojnie wyciągnąl na oko dodatkowe 10m2 których tak naprawdę nie ma :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...