Gość natalia Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam serdecznie. Chciałabym otworzyć własny lokal. Lokal miałby być w małej miejscowosci do 3,5tys mieszkańców. Ale za to byłby przy głównej drodze między dwoma większymi miastami. A ponadto byłby przy przystanku autobusowym. Myślę, że biznes mógłby wypalić ponieważ rano bardzo dużo ludzi czeka na autobus i załóżmy, że od rano do południa spokojnie mogłyby być sprzedawane kanapki na zimno, kanapki na ciepło, kawy, czekolady wszystko na wynos i na miejscu oczywiście również a później popołudnie-wieczór obiady, pizze itp itd. W mojej miejscowości jest już dyskoteka z barem i restauracja. w restauracji jest strasznie drogo i jest na uboczu tzw "trzeba wjechać do wioski i szukać" a bar no jak to bar. Nie wykluczam, żeby sprzedawać u mnie alkohol chociaż nie wiem czy jest potrzebny drugi tego typu lokal w miejscowości... dość chaotycznie to napisałam. Ogólnie chodzi mi o to czy dobrze myślę? czy faktycznie taki lokal to dobry biznes? czy dostałabym dofinansowanie z unii? jesli tak to ile by to było? Ile mógłby kosztować taki lokal do 80m kw? czy z dofinansowania moza wybudowac lokal czy to są pieniazki tylko na wyposazenie? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 wydaję mi się, że nie ruszysz się bez dobrego programu zobacz np Offigo, dostęp do danych będziesz przez Internet, program ten pozwala wyeliminować do minimum papierkową robotę - sam wszystko zlicza, dodatkowo jeśli posiadasz pracowników będzie mógł kontrolować rzeczywisty czas ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zespół.Centrum.Pomocy.ePK Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 W celu zapoznania się z obowiązkami dotyczącey otwierzania lokalu gastronomicznego zapraszamy do zapoznania się z interaktynym poradnikiem dostępnym na stronie https://www.biznes.gov.pl/poradnik/-/scenariusz/GASTRONOMIA_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GogLLo Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Pomysł dobry, dofinansowanie można dostać, można w urzędzie pracy zapytać;) wybudować raczej też można, zależy na jakie dofinansowanie się człowiek załapie;) co do wyposarzenia to możesz je znaleźć na stronie http://www.hybryda-gastro.pl/będzie tam wszystko co Ci się przyda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forted Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 A ja chciałem Was zapytać o rzecz zupełnie z innej beczki, ale też związaną z biznesem. Już kilka lat zajmuję się prowadzeniem hurtowni sprzętu szkolnego. To są różne rzeczy, od tablic, przez gabloty, do apteczek i mikroskopów. Zastanawiam się właśnie nad wymianą system transportu palet, bo ostatnio szwankuje. A transport wewnętrzny to w moim magazynie kluczowa sprawa. Takie całościowe systemy oferuje Intralog - http://www.intralog.pl/pl/oferta/automatyczne-systemy-transportu-wewnetrzego/. Znajomi polecają mi tę firmę, a co Wy o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LunaW Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Rynek ciągle się zmienia. Wiele zmian bywa niezauważalnych dla osób prowadzących niewielki biznes. Później nie ma czasu, aby odpowiednio zareagować. Warto szukać informacji tego typu, aby lepiej i sprawniej prowadzić swój biznes. Nikt i nic nas wówczas nie zaskoczy. Warto szukać takich informacji na stronie http://korporacjonizm.com/category/ciekawostki/ To gwarancja sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka_skakanka Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 U nas super się sprawdza gama z Myśliborskiej, widać że bazują już na sporym doświadczeniu ale też nie zostają w tyle jeżeli chodzi o ciągłe zmiany przepisów za czym nieraz niełatwo jest nadążyć, jednym zdaniem profesjonalizm w każdym calu, a że u nas potrzebna jest pełna księgowość to pracy jest sporo A ja mam takie pytanie... Właśnie jestem na etapie zakładania własnej działalności gospodarczej - zajmuję się tłumaczeniami z włoskiego - ale trochę przeraża mnie zrobienie tego samej. Znajomi namawiają mnie, żebym skorzystała z pomocy biura rachunkowego. Słyszałam, że warszawskie biuro rachunkowe Gama jest bardzo dobre i profesjonalne i chyba zdecyduję się na ich pomoc. Co o tym myślicie? Wy zakładaliście taką działalność sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraktax Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Żeby założyć działalność, nie potrzeba pomocy biura. Na pewno Pani sama sobie poradzi - wystarczy jedna wizyta w urzędzie i wpis do CEiDG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.bezszefa.pl Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Założenie firmy nie jest trudne, wystarczy złożyć wniosek do urzędu miasta oraz formę opodatkowania w US. Na naszej stronie może Pani też poczytać o ciekawych informacjach na temat założenia firmy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.krol Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 A ja mam takie pytanie... Właśnie jestem na etapie zakładania własnej działalności gospodarczej - zajmuję się tłumaczeniami z włoskiego - ale trochę przeraża mnie zrobienie tego samej. Znajomi namawiają mnie, żebym skorzystała z pomocy biura rachunkowego. Słyszałam, że warszawskie biuro rachunkowe Gama jest bardzo dobre i profesjonalne i chyba zdecyduję się na ich pomoc. Co o tym myślicie? Wy zakładaliście taką działalność sami? Polecam osobiście http://gotowa-dzialalnosc.pl/, można skorzystać z wyboru gotowych spółek ale też zapytać o pomoc prawną i rachunkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Kędra Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 To prawda. Założenie własnej działalności gospodarczej nie jest aż tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Wymaga oczywiście nieco zachodu, ale tak na dobrą sprawę większość z nas poradzi sobie z tym bez problemu. Przy czym warto wiedzieć, z jakich niezwykle przydatnych narzędzi możemy skorzystać, szukając usług firm zewnętrznych, chociażby w przypadku gdy interesuje nas stworzenie strony www, czy też sprzątanie lokalu. Możemy tutaj śmiało sięgnąć po kalkulatordlafirm.pl. Dzięki niemu mamy bowiem szansę na porównanie cen różnych przedsiębiorstw, ich negocjowanie, jak również wybranie optymalnych dla nas rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karel Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Przy zakładaniu biznesu warto też od razu zapoznać się z wszystkimi kwestiami formalnymi, jak chociażby kwestie koniecznych składek zus bo jak wszystkie elementy typowo administracyjne będzie się miało dobrze opanowane to od razu łatwiej ze wszystkim sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bizzona Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Posiadamy kredyty dla nowo powstałych i planujących rozpoczęcie działalności gospodarczych, nawet do 80 tysięcy złotych, bardzo dobre warunki cenowe. Jako poręczenie lub zastaw na nieruchomości lub ruchomości. Chętnych zapraszamy do kontaktu: bizzona.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi