Gość tomek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam, od niedawna pracuję na umowie o pracę a od dawna prowadzę działalność , jestem na KPiR- nie jestem vatowcem. Czy obliczając miesięczny podatek z działalności od dochodu odejmuję kwotę wolną od podatku 556,02 normalnie według wzory, czy z racji tego że pracuję tej kwoty odliczać nie mogę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-Tax Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jeśli w zakładzie pracy nie złożył Pan oświadczenia PIT-2, to kwotę wolną można uwzględniać przy obliczaniu zaliczek PIT z działalności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dodam, że w takim przypadku dg ma pierwszeństwo w stosowaniu ulgi 556,02 zł .Ale tej ulgi nie odejmuje się od dochodu, lecz od wyliczonego podatku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onaaa Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 ulgę można odliczyć tylko raz...ilość etatów tutaj nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 tu jest tylko jeden etat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi