Gość Anka Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Mam pytanie jestem zatrudniona na 1/2 etatu z wynagrodzeniem 1300zł, zawałam umowe zlecenie z innym zakładem, w takiej sytuacji czy powinnam byc zgłoszona do ub społecznego z tytułu umowy zlecenia. Nie wiem jak w tej sytuacji wyglada moje wynagrodzenie z tyt.umowy o pracę mniej niz minimalna czy większe niz minimalne? Czy bierze sie pod uwage wymiar czasu pracy? Czyli do 1/2 etatu wynagrodzenie minimalne to 875zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jeżeli zleceniobiorca na umowę o pracę otrzymuje wynagrodzenie niższe od wynagrodzenia minimalnego tj.1750,00 w 2015 r,to z tytułu umowy zlecenia z obcym zakładem pracy podlega obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnemu i rentowemu i zdrowotnemu,chorobowe dobrowolne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 i nie ma znaczenia wymiar czasu pracy na jaki jest zatrudniony chodzi mi o 1/2 etatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W tym przypadku wymiar etatu nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 dziękuje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi