Emi1987 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam,chciałam się zapytać, jak się zapatruje ZUS na kwestię groszowych (dosłownie) rozbieżności w przesyłanych dokumentach? Bo tak sobie teraz sprawdzam, i wychodzi na to, że z list płac jest mniej składek do zapłaty niż wynika z DRA. Czyli zapłaciliśmy "trochę więcej". Robić z tym coś, czy zostawić i czekać na kontrolę? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-Tax Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jeśli to pojedyncza lista lub niewiele "sztuk" to można zrobić korektę. Na pewno ZUS "nie urwie głowy" w przypadku stwierdzenia podczas ew. kontroli groszowych rozbieżności. Szczególnie, że są to nadpłaty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emi1987 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jeśli to pojedyncza lista lub niewiele "sztuk" to można zrobić korektę. Na pewno ZUS "nie urwie głowy" w przypadku stwierdzenia podczas ew. kontroli groszowych rozbieżności. Szczególnie, że są to nadpłaty Dzięki za odp, trochę mi ulżyło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evelina89 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zawsze płacę tyle ile jest na DRA, a "groszówki" ujmuje w koszty. Przy kontroli sprawdzają przelewy z DRA. Podejrzewam, że gdyby te groszówki były w odwrotną stronę, kazaliby doplacić bo to przecież ZUS :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-Tax Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zawsze płacę tyle ile jest na DRA, a "groszówki" ujmuje w koszty. Przy kontroli sprawdzają przelewy z DRA. Podejrzewam, że gdyby te groszówki były w odwrotną stronę, kazaliby doplacić bo to przecież ZUS Ale o ile dobrze zrozumiałem Emi, to jest to inna sytuacja. Tu różnica jest między listami płac a DRA, a nie między przelewami a deklaracją. Do wyłapania dopiero podczas kontroli ZUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emi1987 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ale o ile dobrze zrozumiałem Emi, to jest to inna sytuacja. Tu różnica jest między listami płac a DRA, a nie między przelewami a deklaracją. Do wyłapania dopiero podczas kontroli ZUS.Dokładnie tak. Poza tym w tym miesiącu namieszałam z FP i FGŚP. Liczyłam sama i wyszła mi inna kwota, którą zapłaciłam, a jak doszłam co do czego to w programie wyszło mi PRAWIDŁOWO jeszcze inaczej. Jak zrobię korektę to wyjdzie mi nadpłata... jak się mam tłumaczyć kiedy się spytają, skąd ta pierwsza suma? Nie mam na to żadnych papierków.. oprócz listy płac rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-Tax Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ale ZUS nie wymaga na chwilę obecną żadnych wyjaśnień. Proponuję zrobić po prostu korektę i potrącić nadpłatę w płatności za miesiąc kolejny. Na dobrą sprawę najczęściej to wystarczy i nie trzeba koniecznie pisać pisma z prośbą o stwierdzenie nadpłaty i zaliczenie jej na poczet przyszłych płatności. Oczywiście takie pismo można dla pewności wysłać, ale nawet w nim nie ma obowiązku podawania przyczyny korekty. W razie ew. kontroli ZUS porówna naliczenia z listy płac z deklaracją po korekcie i płatnościami i wszystko będzie grało. Każdy ma prawo do pomyłki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emi1987 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ale ZUS nie wymaga na chwilę obecną żadnych wyjaśnień. Proponuję zrobić po prostu korektę i potrącić nadpłatę w płatności za miesiąc kolejny. Na dobrą sprawę najczęściej to wystarczy i nie trzeba koniecznie pisać pisma z prośbą o stwierdzenie nadpłaty i zaliczenie jej na poczet przyszłych płatności. Oczywiście takie pismo można dla pewności wysłać, ale nawet w nim nie ma obowiązku podawania przyczyny korekty. W razie ew. kontroli ZUS porówna naliczenia z listy płac z deklaracją po korekcie i płatnościami i wszystko będzie grało. Każdy ma prawo do pomyłki...Niby tak, ale oby te pomyłki nie zdarzały się za często, a trochę już namieszałam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi