Gość fofofof Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam, moja matka prowadziła firme reklamowa, 1 osobowa DG, potem matka firme zamkneła a ja otworzyłam swoją 1 osobowa DG ze swoim nipem i regonem, ale o takiej samej nazwie czyli jesli firma nazywała sie kwiatek imie i nazwisko matki to moja z nowym moim nipem tez nazywa się kwiatek i tu moje imie i nazwisko-również firma reklamowa. Gdy firma prowadzona była przez matkę została wykonana usługa oklejania witryny, we wrzesniu matka firmę zamknęła,ja otworzyłam i teraz po kilku miesiącach dzwoni klient z reklamacją oklejonej witryny, chcą aby to poprawiać, straszą prawnikami, moje pytanie czy maja prawo i czy cos mi grozi jesli oklejanie było wykonywane przez firme matki a oni jako że jest taka sama nazwa nie potrafia tego zrozumic i wymagają reklamacji przez moją firmę? Na usługę słownie matka dała gwarancje12 miesiecy, okres ten minie w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-Tax Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jak nowa firma danej osoby może odpowiadać za zobowiązania starej firmy innej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi