Gość Jolka Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Które kwiaty które zjadają muchy??? Tyle tego lata w moim mieszkaniu, że musze zastawić jakieś pułapki na te okropne muchy. Pomyślałam o kwiatach które zjadają muchy. Czy ktoś może mi podać jakieś nazwy gatunków (tych kwiatów) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznesowa Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Muchołówka - mam taką roślinkę w domu i przyznam szczerze, że jeżeli się do tego kwiatka muszki nie wsadzi, to jej nie zje (chociaż zdarzyło się kilka razy, że mucha wleciała i roślina ją "zjadła") Należy również wspomnieć, że jest to mały kwiatek dlatego też nie jest zbyt wydajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
searlasku Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Kwiaty na muchy? Ale po co takie fikuśne metody wymyślać... Nie lepiej zawiesić jakiś lepiec na muchy czy inne tego typu proste urządzenie? Wydajność na pewno dużo większa. Skoro tyle tego u Ciebie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznesowa Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Wydajność wydajnością, ale względy estetyczne też mają jakieś znaczenie ;) Tymczasem zwisający z sufitu lep nie prezentuje się chyba najlepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika84 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Większość roślin owadożernych wabi owady swoim zapachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Spróbuj z rosiczką- miałam ją kiedyś.Miej tylko na uwadze, że taki kwiatek będzie wydzielał, delikatnie mówiąc, nieprzyjemny zapach...W końcu jakoś musi tą martwą muchę strawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Po co się męczyć i walczyć z muchami,?przecież jest moskitiera, siatka przeciw owadom a zarazem najlepsze i najprostsze zabezpieczenie przeciw wszelkim insektom nawet przy otwartych oknach czy drzwiach.Dzięki zastosowaniu różnych typów moskitier (ramkowe, rolowane, samozamykające drzwiowe) znajdują one zastosowanie w większości okien czy drzwi, nie ograniczając przy tym widoczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eldem Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wiem, że niektórzy sadzą komarzyce, które odstraszają część owadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
formek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Rosiczki i muchówki tylko pozornie "likwidują muchy". Przyciągają je a później jedzą. Ale nie są to ilości hurtowe. Mała roślinka musi mieć czas aby przetrawić te owady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ja mam komarzycę posadzona przy drzwiach tarasowych i na oknach, jakoś nie widziałem, żeby było mniej much w tym sezonie. Zdecydowanie lepiej się sprawiała łapka na muchy, czyli lep, zamieszczony w miejscach ukochanych przez te paskudy :) No, i kilka lat temu przyniosłem do domu gałązkę bagna zwyczajnego, roślina u nas pod ścisłą ochroną, znalazłem na spacerze już wyrwaną, i to faktycznie wpływało na brak much i komarów w domu :) Sprawdzałem potem w miejscu gdzie to rośnie, i mimo, że w lasach dookoła istne oblężenie owadowe, to tam - cisza i spokój, bez bzyczenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Myślę, że to jest rozwiązanie, które rozwiązuje problem - https://krakowrolety.pl/moskitiery-ramowe.htmlZnacie? Mamy założone na wszystkie okna, które otwieramy, a poza tym na wyjście na taras. I się sprawdza. W zasadzie to robale w ogóle się nie pojawiają - taki problem nie istnieje. Owszem - od czasu do czasu wpadnie jakiś komar, ale to raczej przez drzwi wejściowe. Ogólnie - raczej mamy spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoteLoviec Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Ech, mi się marzy jakaś taka rosiczka albo inny cudak, ale narzeczona nigdy się nie zgodzi aby podobna abominacja stała jej w kuchni. Szkoda, że nie ma jakichś ruchomych roślin, które zżerałyby mszyce, bo ostatnimi czasy żadna mięta mi się przed tymi łobuzami nie uchroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewunia2 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Rosiczki są bardzo urokliwe, mi pieknie zakwitła nawet, ale jak obciełam kwiat przekwitnięty to zmarniała :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi