- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 02 lipiec 2014 - 05:01
Napisano 16 luty 2015 - 10:41
przepracowalem na poczcie ponad 20 lat zachorowalem po 182dniach zwolnienia otrzymalem trzy miesiace zasilku reh.. a nastepnie cztery miesiace zasilku na ktorym obecnie przebywam rokujący poprawe zdrowia czy moge byc zwolniony z pracy ,,,?
tak, pracodawca ma prawo rozwiązać umowę bez wypowiedzenia na podst. art 53 kp, gdy po okresie zasilkowym przebywasz dłużej niz 3 m-ce na świad.rehabil.
Napisano 14 sierpień 2019 - 22:03
Witam
Co z wynagrodzeniem gdy pracodawca zwolni po przebywaniu 3 miesięcy na zasiłku rehabilitacyjnym ? Wiem ,że przez pierwsze 3 miesiące przebywania na zasiłku rehabilitacyjnym ,świadczenie jest wypłacane w wysokości 90% a po 3 miesiącach w wysokości 75%.Czy ono jest dalej wypłacane w takiej wysokości nawet gdy pracodawca zwolni ? Czy się to zmienia przez utratę pracy i jest płacone jakoś inaczej
Napisano 15 sierpień 2019 - 10:57
Witam
Co z wynagrodzeniem gdy pracodawca zwolni po przebywaniu 3 miesięcy na zasiłku rehabilitacyjnym ? Wiem ,że przez pierwsze 3 miesiące przebywania na zasiłku rehabilitacyjnym ,świadczenie jest wypłacane w wysokości 90% a po 3 miesiącach w wysokości 75%.Czy ono jest dalej wypłacane w takiej wysokości nawet gdy pracodawca zwolni ? Czy się to zmienia przez utratę pracy i jest płacone jakoś inaczej
Witam
Nic się nie zmienia,świadczenie jest wypłacane w takiej samej wysokości.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
rei - dziś, 18:59
Guest_Andrzej - dziś, 18:53
Guest_ - dziś, 18:45
Guest_Magdalena - dziś, 18:30
Guest_Emil - dziś, 18:17
Guest_Tobiasz - dziś, 18:10
Lucy2000 - dziś, 18:02
Guest_Ela - dziś, 17:58
ZosiaA - dziś, 17:42
ZosiaA - dziś, 17:41
Guest_Enka - dziś, 17:29