Kategorie
Skocz do zawartości

Kiedy pracodawca może obniżyć wynagrodzenie?

Admin Infor.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tendencją pracodawców jest zatrudnianie pracowników do jak największego zakresu obowiązków przy jednocześnie jak najmniejszym wynagrodzeniu. W dobie kryzysu ekonomicznego wielu pracodawców chce obniżyć pensje swoich pracowników. Czy istnieje możliwość obniżenia pracownikowi wynagrodzenia przez pracodawcę?

Powrót do artykułu: Kiedy pracodawca może obniżyć wynagrodzenie?

• 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość załamany tą Polską

Prywaciarz jak król, obcina wypłate o400 zł a przez 5 lat podwoił zyski ale ma takie prawo bo" Pracodawca może obniżyć pensję jeżeli:

1) Obniżenie warunków płacy jest formą środka dyscyplinującego pracownika,

2) Zmniejszenie wynagrodzenia jest uzasadnione zmniejszeniem zakresu zadań wykonywanych przez pracownika,

3) zmniejszenie wynagrodzenia jest spowodowane realizacją zasady równego traktowania w zatrudnieniu, polegającą na takim samym traktowaniu pracowników pod względem zadaniowym oraz uposażeniowym." Chory kraj!!!!!!!!!!!! Zatrudnia stazystę i do niego zaczyna równać wypłatę pracownikowi z 5letnim stażem.

• 1 rok później...
To otwórz swoją firmę plac wynagrodzenia zupy i wiele innych kosztów wtedy pogadamy i się nie wymadrzaj na forum.załamany ta Polska ha ha to u Pisiorow dopiero początek zobaczycie jak firmy będą padać głównie ZUS jest wielkim obciążeniem dla przedsiębiorców. Oby Judasze rządzili ostatnia kadencję.

• 7 miesięcy temu...

P0 juz nigdy nie wróci do wladzy. To banda oszustów majaca arogancki stosunek do swoich wyborców, kompletnie nie liczy sie z ich oczekiwaniami. PIS bedzie rzadzil co najmniej dwie kadencje a w przyszlych wyborach bedzie mial tak duza wiekszosc ze bedzie zmienial Konstytucje I co tam sobie zdecyduje samodzielnie. Nie kocham Kaczora ale ZAWSZE bede glosowal przeciw Platformie Oszustów, dali gnoje popis przez osiem lat I maja wroga (nie tylko mnie) na zawsze.

• 2 lata później...
Gość Jakubiszyn

Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi którzy za prezesa i sługusów oraz wszystkie manipulacje gorsze od pandemi

Idą za obłudą kłamstwem i fanatykiem

Gość Jakubiszyn

Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi którzy za prezesa i sługusów oraz wszystkie manipulacje gorsze od pandemi

Gość Jakubiszyn

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...