Kategorie
Skocz do zawartości

Prawo do wynagrodzenia za doraźne zastępstwa nauczyciela

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nauczycielem. W naszej szkole często przydzielane są niepłatne zastępstwa za nauczyciela, który jest na wycieczce lub zwolnieniu. Zdarza się, że takich zastępstw mam nawet od 7 do 8 w tygodniu. Czy te tzw. koleżeńskie zastępstwo przydzielane przez dyrektora powinno być płatne i czy dyrektor może wytłumaczyć się 40-godzinnym tygodniem pracy?

Powrót do artykułu: Prawo do wynagrodzenia za doraźne zastępstwa nauczyciela

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Jestem nauczycielem wspomagającym - kiedy nie ma nauczyciela prowadzącego zajęcia, zawsze dostaję bezpłatne zastępstwa za niego (nie koleżeńskie), oprócz swojej pracy przygotowuję się wtedy do lekcji prowadzonej przez nauczyciela prowadzącego - czy powinnam otrzymywać za to jakieś wynagrodzenie? Czasami sytuacja wygląda tak, że koleżanka jest na L4 przez tydzień - przez cały tydzień wykonuję jej pracę i swoją równocześnie - uczniowie, klasa wymiar spędzonych godzin w szkole ta sama - ale praca podwójna.

• 3 tygodnie później...
Gość krystyna
Jak wygląda sytuacja gdy np. Nauczyciel historii (dyplomowany) prowadzi zastepstwo platne za panią z geografii. Czy w tym przypadku godzina jest płacona jako nauczyciel dyplomowany czy jako nauczyciel np stazysta (bez kwalifikacji do geografi)???

• 7 miesięcy temu...
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...