Admin Kadry Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Od dnia dzisiejszego (15 maja 2014 r.) obowiązują nowe przepisy regulujące specjalny zasiłek opiekuńczy. Nowa regulacja wprowadza wiele zmian, z których część wejdzie w życie dopiero w 2015 r. Powrót do artykułu: Specjalny zasiłek opiekuńczy 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina. Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dla czego dorośli niepełnosprawni mają cierpieć i otrzymywać kwotę 520 zł zasiłku opiekuńczego. Ministerstwo powinno wziąść pod uwagę jak i dzieci tak i dorosłe osoby. Powinno być równe świadczenia. Jeśli nie po 1000 zł tak jak dzieci to chociaź po 800 zł. Ja opiekuję się mężem który jest chory bardzo. Jego leki to 200 zł i dojazdy do szpitala aż 100 km. co tydz. Niestety nie starcza. Proszę o ludzi którzy walczą o podwyżkę żeby się nie poddawali bo ja walczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Pani Karolina ma racje, ja opiekuje się dwojgiem rodziców, którzy wymagają opieki 24 na dobę ,zrezygnowałem z pracy, ale do zasiłku nie mam prawa, cierpi na tym moja rodzina, bo mam obowiązek wobec rodziców,a żona sama finansowo nie daje rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi