Admin Księgowość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Rolnicy ryczałtowi, którzy zamierzają zrezygnować ze zwolnienia z VAT, często zadają pytania dotyczące prawa do odliczenia podatku VAT od zakupów dokonanych w okresie zwolnienia, ale dotyczących płodów działalności rolniczej już opodatkowanej podatkiem VAT. Powrót do artykułu: Rolnicy ryczałtowi - odliczenie VAT od zakupów z okresu zwolnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zadowolona Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 nie wszyscy wiedzą że jest taka możliwość aby odliczyć podatek vat od zakupów z przed okresu wejścia w wat.tj.5 lat wstecz wypłacane w ratach dokładnie nie wiem ale powiedziałam swojej księgowej i ona też nie wiedziała ale znalazła przepis i wypłacili mi w trzech ratach a były to maszyny uprawowe szukajcie i starajcie się bo się należy trzeba mieć oczywiście faktury vat pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi