Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Od 8 października br. pracodawcy muszą wyznaczać dodatkowy dzień wolny za święto przypadające w sobotę. Podobnie należy postępować, gdy święto przypadnie w innym dniu wolnym od pracy wynikającym z przeciętnie 5-dniowego tygodnia pracy. Powrót do artykułu: Dzień wolny za święto przypadające w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dzień Dobry. Pragnę zapytać co w przypadku gdy pracownik kończy pracę u pracodawy z dniem 31 stycznia 2018r. W styczniu Świeto Trzech Króli wypada w sobotę. Pracodawca w firmie ustalił odbiur za dzień 06.01.2018 w dniu 24.12.2018. Czy pracownikowi kończącemu pracę w firmie należy się odbiór za sobotę jeszcze w styczniu ? Czy pracodawca może odmówić odebrania tego dnia przez pracownika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Z zasady powinien wyznaczyć pracownikowi inny dzień w styczniu, bo okres rozliczeniowy tego pracownika kończy się z dniem zwolnienia i musi czas pracy rozliczyć. Albo daje dzień wolny, albo wypłaca dodatek z tytułu nadgodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Witam, czy dzień wolny za 11.11. należny jest osobie która została zatrudniona od 07.11.2017? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dzień dobry, mam takie pytanie otóż pracuję jako specjalista ds zakupów na umowie próbnej od października do grudnia, czyli przysługuje mi 5 dni wolnego. 3 listopada szef powiedział że każdy ma wybrać sobie dzień do odrobienia za 11 listopada, wybrałem 15.11. Dziś otrzymałem zaświadczenie wydawane przy każdej wypłacie ile zostało mi dni wolnych a tu niespodzianka 3 dni. Chcę zaznaczyć że 5.12 zaniosłem wniosek o wolne 12.12. I nie wiem czy on mi odliczył w listopadowej wypłacie wolne za 5.12 i 15.11 czy się ktoś pomylił, proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi