Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jednym z podstawowych obowiązków pracowniczych jest zachowanie trzeźwości w miejscu i czasie pracy. Tolerowanie zachowania pracownika naruszającego ten obowiązek może być uznane za nieprzestrzeganie przez pracodawcę zasady zapewnienia bezpiecznych i higienicznych warunków pracy. Powrót do artykułu: Prawa i obowiązki stron stosunku pracy dotyczące zachowania trzeźwości w miejscu i czasie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jerzyk 24 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 wszystkie te piękne opowiadania sprowadzają się do jednego że i tak zawsze pracownik będzie ukarany w taki bać inny sposób ,ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje zapytanie,, czy osoba badająca pracowników w miejscu pracy musi mieć konkretne uprawnienia do wykonywania takich badani w miejscu publicznym `` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 wszystkie te piękne opowiadania sprowadzają się do jednego że i tak zawsze pracownik będzie ukarany w taki bać inny sposób ,ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje zapytanie,, czy osoba badająca pracowników w miejscu pracy musi mieć konkretne uprawnienia do wykonywania takich badani w miejscu publicznym ``Wszystko masz opisane szczegółowo w powyższym artykule, wystarczy przeczytać. Składa się on z 7 stron, więc pewnie nie doczytałeś do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi