Kategorie
Skocz do zawartości

Czy pracownikom należy zmienić umowy o pracę, jeśli następuje zmiana nazwy firmy

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza firma, która jest spółką z o.o., od 1 stycznia 2012 r. zmieniła nazwę. Czy w związku z tym powinniśmy zmienić pracownikom umowy o pracę, czy możemy w inny sposób poinformować ich o zmianie nazwy firmy?

Powrót do artykułu: Czy pracownikom należy zmienić umowy o pracę, jeśli następuje zmiana nazwy firmy

• 1 rok później...
fajne informacje bo wlasnie przymierzam się do zmiany nazwy jednak mam pewne nieco inne obawy tym zwiazane - czy oby napewno jest to dobre posunięcie? Pisza o tym choćby tutaj strona: alterweb.pl/-zmiana-nazwy-firmy-z-koniecznosci-czy-kaprysu

• 7 miesięcy temu...
  • 3 lata później...
Przyjąłem się do pracy jako suwnicowy ,jednak pracodawca w angażu wpisuje mi -pracownik produkcyjny .Tak pracuję nascie lat .Przychodzi dzień w którym chcę iść na emeryturę wcześniejszą i okazuje się że niemam uprawnień ,bo pomimo że pracowałem przez te lata na suwnicy ,pracodawca wpisywał mi na aneksach do umowy pracownik produkcyjny.Ja rozumiałem że pracownik produkcyjny to nazwa ogólna w której kryje się ten suwnicowy .Pytanie - czy mam możliwość aby pracodawca wpisał mi na zwolnieniu z pracy suwnicowy.

• 6 miesięcy temu...
Gość gość

Mam takie pytanie - Mam umowę w Firmie X a Pracuję w Firmie Y - Od której Firmy powinienem dostać wypowiedzenie z Pracy?

Od firmy w której jesteś zatrudniony.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...