Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Bezrobotna w ciąży może liczyć na zasiłek dla bezrobotnych, który jest wydłużany o czas przez jaki przysługiwałby jej, zgodnie z przepisami kodeksu pracy, zasiłek macierzyński. Należy jednak zaznaczyć, że chodzi tu o przypadek, kiedy w ciążę zachodzi kobieta pobierająca już zasiłek. Powrót do artykułu: Zasiłek dla bezrobotnej w ciąży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, a co w przypadku, kiedy mam okres wypowiedzenia do 14 lutego a 10 marca dowiedziałam się, że jestem w ciąży , zaszłam w ciąże w trakcie trwania okresu 2 tygodniowego wypowiedzenia- umowa na czas okreslony do 10/2015- czy pracodawca zgodnie z prawem musi cofnąc wypowiedzenie i przedłuzyć umowę do dnia porodu czy do końca trwania umowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Gwarancja Cię nie ominie. Zajście w ciąże w okresie wypowiedzenia uprawnia Cię do przedłużenia zatrudnienia u pracodawcy. Musisz powiadomić pisemnie pracodawcę o nieskuteczności wypowiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Będąc w 8 miesiącu ciąży moja umowa na czas zastępstwa ulega rozwiązaniu, w związku z tym powinnam zarejestrować się w urzedzie pracy - czy przysługuje mi zasilek dla bezrobotnych? (teoretycznie kobieta w 8 m-cu ciąży nie jest zdolna do podjęcia pracy, ale mam przepracowany odpowiedni okres aby taki zasiłek uzyskać). Czy należy mi się takie świadczenie w zaawansowanej ciąży i czy będzie przedlużone o okres zasiłku macierzyńskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alona Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Chciałbym zapytać jak jestem w ciozy i straciła pracę alej czekamy na papiery żebym wziąć ślub,mam kartę pobytu,jaka mogę być problema z papierami i czy nie deportuja mnie ze jestem bezrobotna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Drogie Panie mam podobna sytuacje jestem w 7 miesiacu ciazy jestem zarejestrowana w urzedzie pracy ale niestety nie wiem czy naleza mi sie jakies pieniazki poniewaz jestem po 3 latach praktyki umowa o prace w celu przygotowania zawodowego . Moze orientujecie sie cos na ten temat ? czy mogę liczyc na jakis zasilek ? jesli tak to gdzie trzeba sie zglosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdesperowana Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 a jezeli jestem w ciazy i zarejestrowana jestem w urzedzie pracy ale bez zasil;ku to na co moge liczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Na tzw.kosiniakowe 1000 ale po urodzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam jestem w 7 tygodniu ciazy i bd sie rejestrowac jako bezrobotna zeby otrzymac zasilek dla bezrobotnych to mam Od razu zglaszac ciaze czy odczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielona Linia Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam jestem w 7 tygodniu ciazy i bd sie rejestrowac jako bezrobotna zeby otrzymac zasilek dla bezrobotnych to mam Od razu zglaszac ciaze czy odczekacCiąża nie ma wpływu na przyznanie zasiłku. Świadczenie przysługuje osobie, która przepracowała rok z co najmniej minimalnym wynagrodzeniem. Do Ciebie należy decyzja, kiedy poinformujesz urząd pracy o ciąży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Rozumiem. Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Witam, jestem w 8 miesiącu ciąży. Właśnie skończyło mi się 6-miesięczne bezrobocie a wraz z nim zasiłek. Co dalej z moim ubezpieczeniem? I czy nie przysługuje mi zasiłek macierzyński? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Zasiłek macierzyński przysługuje osobie pracującej.Po urodzeniu przysługuje ci tzw "kosiniakowe".Czytaj wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidka333 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Co dalej z moim ubezpieczeniem? Jako kobieta w ciąży masz prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej w ramach NFZ z samej racji bycia w ciąży: https://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-pacjenta/282457,Czy-kobieta-w-ciazy-musi-miec-ubezpieczenie-zdrowotne.html Jeśli o to Ci chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielona Linia Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Właśnie skończyło mi się 6-miesięczne bezrobocie a wraz z nim zasiłek. Co dalej z moim ubezpieczeniem?Utrata prawa do zasiłku nie jest równoznaczna z utratą ubezpieczenia zdrowotnego. Ubezpieczenie zdrowotne przysługuje przez cały okres figurowania w rejestrze osób bezrobotnych oraz przez 30 dni od daty wyrejestrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi