Kategorie
Skocz do zawartości

Jaka firma do pozycjonowania e-sklepu?

pepke
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Zapytaj w http://panet.pl/

Zajmowali się reklamą mojej strony firmowej w sieci. Także pozycjonowaniem - ale nie tylko. Zajmowali się linkami sponsorowanymi (czyli reklamami Google Adwords), dbali o to aby informacja o moich usługach znalazła się także na portalach społecznościowych i branżowych itd. 

Krótko mówiąc usługa jest kompleksowa - i będzie o Tobie głośno w sieci. 

• 2 tygodnie później...

A nie chciałbyś sam spróbować pozycjonowania. Nie jest to takie trudne jak masz odpowiednie narzędzia. 

Zarejestruj się na http://www.granateseo.pl/ i wypróbuj wersję demo nowego programu, który "prowadzi za rękę" przy pozycjonowaniu, wiele rzeczy robi za Ciebie. Zaoszczędzisz czas i pieniądze.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja od jakiegoś czasu z powodzeniem korzystam z http://www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.html i jestem zadowolony z ich działania. Oczywiście nie od razu widać efekty - bo pozycjonowanie potrzebuje czasu i tutaj jest on jedgo sprzymierzeńcem. Fajnie podchodzą do klienta i jasno i prosto tłumaczą u mniej więcej na czym to wszystko polega. Mnie zoptymalizowali stronę zanim wzieli się za jakiekolwiek działania pozycjonujące. Teksty reklamowe, linki, katalogii - na wszystkim trzeba się znać, a to sa profesjonaliści z dużym doświadczeniem.

• 3 miesiące temu...

Nie zastanawialiście się nad innymi formami reklamy? Na pewno widzicie jaki znaczenie w obecnym świecie odgrywają serwisy społecznościowe. Sam obecnie korzystam z usług firmy, która prowadzi mi fan page firmowy i jestem zadowolony. Wszystko wykonane bardzo profesjonalnie, klientów zdecydowanie więcej niż wcześniej.

Jednocześnie oszczędzasz trochę czasu samemu ponieważ nie musisz go marnować na aktualizowanie strony.

Fan page zrobiła mi ta firma: http://thinkthings.pl/ Gdyby ktoś był zainteresowany na stronie można przejrzeć sobie ich realizacje. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

To zależy jaki budżet chcesz przeznaczyć na ten cel. Pozycjonowanie możesz wykonywać samodzielnie, jednak przed podjęciem się tego dobrze wybrać się na jakieś szkolenie żeby nie wylądować w filtrze od Google. Jeśli szukasz firmy od tego, a boisz się o wyniki to zaproponuj może jakąś umowę od wyników a nie od samej usługi?

• 10 miesięcy temu...

Na Twoim miejscu szukałbym raczej dużych agencji reklamowych, które oprócz pozycjonowania zajmą się też stroną graficzna sklepu. Rozdzielanie wszystkiego na kilka firm z mojego doświadczenia nie kończy się dobrze. Jeżeli jesteś z Tychów bądź okolic to podskocz do agencji Mooka.

To prawda, na pewno nie warto polegać tylko na pozycjonowaniu, równie ważna jest na przykład obecność w mediach społecznościowych, czy dobry content marketing. Ja jestem zadowolony ze współpracy z http://czenzo.pl- firma nie tylko zajmuje się pozycjonowaniem, ale wykonuje także kreacje graficzne i buduje pozytywny wizerunek firmy w sieci.

• 4 tygodnie później...

Firm jest sporo. Porównuj oferty, zapytaj jak pozycjonują (skąd i jak zdobywają linki), sprawdź portfolio/referencje/czy mają zadowolonych klientów, którzy istnieją naprawdę. To jakiś początek. W zależności od budżetu i branży stabilnych efektów (lepszy ruch, więcej zamówień) możesz spodziewać się od 2 do 6 miesięcy po rozpoczęciu prac. Może www.mamamarketing.pl Ci pomoże ;)

• 7 miesięcy temu...

Jest wiele firm które pozycjonują strony internetowe za niewielkie pieniądze. Na sam początek radzę zainteresować się choćby tym artykułem żeby samemu stwierdzić czy warto korzystać z takich usług. Dodam jeszcze że warto zainteresować się tym teraz ponieważ ceny pozycjonowania będą szły w górę, z powodu takiego że trzeba poświęcać coraz więcej czasu na wybicie strony na pierwszą stronę wyszukiwarki.

• 1 miesiąc temu...

A może lepiej napisz więcej szczegółów, w jakiej branży działasz, najlepiej link do sklepu, jaki masz budżet i jaki chcesz osiągnąć efekt? Na seo/pozycjonowaniu świat się nie kończy, to tylko narzędzie ale jeżeli już koniecznie SEO, to  jeszcze najlepiej napisz co chciałbyś pozycjonować i ile tego jest - sklep, produkty, promocje? 

• 2 miesiące temu...

Mogę polecić agencję iWizerunek, chociaż uważam, że warto nie ograniczać się tylko do pozycjonowania w reklamowaniu swojego sklepu. Niemniej jednak agencję mogę zarekomendować, ponieważ wykonali skuteczny marketing szeptany.

Witam serdecznie, przepraszam jeśli trochę nie w temacie, ale mam do was pytanie jeśli chodzi o wycenę takiego sklepu. Sam jestem zainteresowany sprzedażą niewielkiego biznesu lub pozyskaniem inwestora. Czy wycena wartości firmy może być wykonana samodzielnie, czy powinienem zdecydowanie zatrudnić wyspecjalizowaną w tej kwestii firmę? Jak taka usługa może zostać wyceniona? Pytam, ponieważ wydaje mi się to kwestią dosyć skomplikowaną i zastanawiam się, czy poradziłbym sobie z nią sam, czy powinienem jednak skorzystać z usług specjalistów. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedź!

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...