pepke Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Czy istnieje jakaś szybka opcja przyswojenia sobie języka angielskiego? W wakacje będę miał trochę więcej czasu - chciałbym poświęcić go właśnie na edukację językową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pati Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Moim patentem jest nauka słówek przy pomocy programu komputerowego Doktor Henry. Świetnym pomysłem jest również znalezienie sobie kogoś z UK, USA, Australii czy innego anglojęzycznego kraju i rozmowa przez skype. Można nauczyć się w ten sposób języka potocznego. Nie wiem skąd piszesz, ale u nas w Łodzi dobrą usługę indywidualnych lekcji angielskiego z profesjonalnymi lektorami oferuje Mobile English. Tutaj masz do nich linka http://www.lodz.mobileenglish.pl/Mają też oddziały w innych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ankara Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Słyszałam, że metoda Callana daje szybko rezultaty - to jest taki zautomatyzowany sposób, że powtarzasz wszystko po nauczycielu. Byłam kiedyś na lekcji próbnej, było dziwnie... Moim zdaniem nic nie przychodzi samo i najlepsze są tradycyjne metody. Ja np miałam business English na podyplomówce na GWSH i w sumie dopiero wtedy mi się udało dobrze nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malina Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Moim zdaniem na wakacje najlepsze są wyjazdowe opcje nauki języka angielskiego.Za granicą łatwiej przyswoić sobie język.Swoją znajomość języka można wypróbować "na żywo"Oferta kursów języka angielskiego za granicą tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnochi Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 I znowu kolejny dorosły, który ma problemy z angielskim. A wystarczyłoby tylko, aby rodzice zainwestowali trochę w Twoją edukację w dzieciństwie. Moim zdaniem warto uczęszczać od najmłodszych lat na korepetycje z języka angielskiego i stawiać na rozwijanie umiejętności komunikacyjnych, co na pewno zaprocentuje w przyszłości choćby podczas wyjazdu za granicę na wakacje, czy też do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corek7 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wyjechac za granicę. Tam najszybciej nauczysz się języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof_G Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 wiadomo, że wyjechać za granice to dobry sposób, ale nie każdy ma taką możliwość. Lepiej już pojdź do szkoły językowej. Ja przykładowo od kilku miesięcy chodzę do tej szoły w Poznaniu http://szkolasupermemo.pl/ Akurat mi bardzo podpasowała ta ich metoda nauki. Juz na studiach mialem kontakt z tym programem supermemo, a oni tam po cześci na tym bazuja. Dzieki temu o wiele efektywniej isę zapamiętuje słownictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość azymut Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Też słyszałem o tej szkole, ale dla mnie akurat tam były najprzydatniejsze te konwersacje. Na początku nie mogłem za bardzo uwierzyć, że można do woli umawiać się na rozmowy z native speakerem w cenie kursu. Mogę sobie z nim ćwiczyć jakieś spotkania z klientami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aslan Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jak dla mnie jeszcze te obozy językowe za granicą dają radę; można wybrać różne kierunki oraz poziom zaawansowania i mają dość przystępne ceny. To 2ga firma, którą wypróbowałem (jako pierwsza na warsztat Berlitz poleciał) i jestem bardzo zadowolony z efektów. Rozważam nawet rozpoczęcie nauki 3ciego języka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex_N Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Warto szukać wakacyjnych ofert w Londynie - tam szybciej nauczysz się języka angielskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtzd Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Wiecie jak ja uczyłem się angielskiego? Poprzez rozmowę z innymi ludźmi grając.... Proponuję ściągnąć sobie jakąś strzelankę po angielsku:http://www.valhalla.pl/gry-przegladarkowe/kategoria/strzelanki/ Oraz pograć sobie z innymi graczami online. Rozmawiająć można znacznie podszkolić swój język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwu Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Najlepiej otoczyć się angielskim z każdej strony :) filmy, radio, nawet menu w tel.. wszystko :D mów do siebie po angielsku jeśli boisz się odzywać do innych i po czasie stanie się to naturalne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon11 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Udaj się po prostu do dobrej szkoły języka angielskiego. W Gliwicach jeśli chodzi o lekcje indywidualne, mogę polecic Ci linguastrefa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybcia26 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Najrozsądniej zapisać się na jakiś dobry kurs. Poszukaj w swoim mieście. Pewnie takich nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewella80 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Mimo wszystko najlepiej jest się uczyć angielskiego od native speaker'ów i rodowitych Anglików. Przede wszystkim możesz osłuchać się akcentem i poznać zasób słownictwa, jakiego nie ma w większości podręczników. Miałam 2 razy okazję być na zagranicznym kursie w Bristolu i nie znam szybszego sposobu na naukę angielskiego. Poza tym, poznasz nowych ludzi, zobaczysz kawałek świata i połączysz przyjemne z pożytecznym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtzd Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie jest to takie proste. O ile podsawy nie są skomplikowane w tym języku to naprawdę trudno jest się nauczyć go w dobrym stopniu...... Sam próbowałem się kiedyś uczyć jednak potem poległem..... Polecam zapisanie się do szkoły.Tylko tak możńa ogarnąć konwersacje czy gramatyke...... Aktualnie uczę się w speak up:https://speak-up.pl/ To co mi się najbardizej podoba w szkole to to, ze można sobie dostosować zajęcia do swojego grafiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annajaszczak Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Otaczaj się językiemto chyba działa najlepiej, kiedy oglądasz filmy, słuchasz muzyki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marta963 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dokładnie, trzeba zacząć oglądać filmy i seriale po angielsku (można z napisami), pomagają też zajęcia z native spekaerem, żeby jak najwięcej mówić. Plus jakieś ćwiczenia do gramatyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Każdy uczy się w swoim tempie, szybko się nie da, a jak jeszcze nie ma się predyspozycji językowych to już w ogóle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja87 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Ja się najszybciej i najlepiej uczę z filmów na YT. Byłam na kilku różnych kursach, ale niestety nie nauczyłam się na nich za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala233 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Polecam książkę Smart time 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełP32 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Oczywiście, że nauka samodzielna może z pomocą kursów przynieść fajne efekty, dlatego sprawdź sobie w wolnej chwili http://kursy-jezykowe.edu.pl/nagrania dzięki czemu zakładasz słuchawki na 40 minut i uczysz się angielskiego sprawdzoną już od lat metodą Krebsa, która przynosi dobre efekty po kilku tygodniach. Mi z językami obcymi zawsze nie było po drodze, natomiast jednak trochę motywacji i ten kurs bardzo mi w tym pomogły. Dzięki temu udało mi się znaleźć lepszą pracę w Anglii i już jestem na poziomie zaawansowanym, więc nawet po powrocie do kraju na rynku pracy będzie mi łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Bardzo fajną okazją do nauki języka jest możliwość wyjazdu za granicę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligru Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły i tam szlifować ile wlezie. Tu masz namiar na takie miejsce: https://youenglish.school/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Ja jestem za nauką z filmów, książek i rozmów z osobami, które posługują się tym językiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi