Witam a ja mam mniejszy problem mniejszego kalibru.
Sprawa dotyczy windykacji przez PLUS+
26.03.2018 upłynął termin płatności faktury.28.03 dostaje maila z plusa tytuł: wiadomość windykacyjna
informujemy ,ze nie odnotowaliśmy wpłaty ... prosimy o pilną wpłatę kwoty. ok wpłacę bo płacę rachunki ale 29.03 z numeru 601108530 dzwoni gostek i mnie spowiada. Ani info o nagrywaniu rozmowy ani nic tylko że on z windykacji i dlaczego nie zapłaciłem faktury i kiedy zapłacę. Dla upewnienia się o której fakturze rozmawiamy ustaliliśmy, że to jest sprawa tej ciepłej jeszcze faktury, co upłynął termin 3 (trzy) dni wcześniej. po krótkiej wymianie zdań, że powody niezapłacenia to moja sprawa a zapłacę wnet jak będę płacił i że zaraz są święta nadal nie mogłem pozbyć się solidnego pracownika windykacji PLUS+, który dalej usiłował uzyskać informację.
TAK PŁĄCĘ i ZAPŁACĘ WNET fakturę ale dogieli jak przysłali 03.04.2018r. że mam natychmiast zapłacić bo jak nie to 06.04.2018 nastąpi blokada połączeń - sms z numeru 601102607.
Problem w tym, że płacę faktury od 30 do 10 każdego miesiące. Przypadające późniejsze terminy płacę w następnym okresie od 30 do 10 i nikt mnie nie zmusi (chyba że b.duże odsetki) abym zmienił zasadę. Terminy płatności staram się uzgodnić jak podpisuje umowy tylko są tacy co mają mnie w d... mają termin tak jak chcą niemożliwy do zmiany.
PLUS+ jest be!!! po 9 dniach od niezapłacenia faktury straszą blokadą połączeń!!!!
Przypominam:
26.03.2018 - termin płatności faktury,
28.03.2018 mail; wiadomość windykacyjna,
29.03.2018 natrętna rozmowa o trzy dniowej zaległości,
03.04.2018 - sms o blokadzie połączeń od 06.04.2018
Czy to nie jest nękanie?
I tak jak skończę okres umowny to odchodzę od takiego biznesu!!! Tak wrócę do T-Mobile.