Gość -praw-myselff45 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Wówczas takowa sprzedaż nie będzie podlega kryminalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-myselff45 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam. Od pewnego czasu szukam informacji na temat legalności nasion marihuany. Znalazłem tysiące krótkich informacji, iż nasiona takie są dopuszczone do obrotu w Polsce i handel nimi jest całkowicie legalny. Wszystkie takie informacje jednak, to krótkie info na stronach innych sklepów oraz wypowiedzi użytkowników na forach. Zastanawiam się jak jest w rzeczywistości. Chciał bym założyć legalny sklep sprzedający nasionka sprowadzane z Holandii. Czy mógł bym zarejestrować taki sklep i działać legalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-myselff45 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Dziękuje za wypowiedź i w pełi rozumiem iż do obrotu środkami odurzającymi lub substancjami psychotropowymi potrzebne jest specjalne zezwolenie. Z tego co wyczytałem pestki marihuany nie są wyszczególnione w zacytowanej ustawie. Same pestki nie posiadają właściwości psychotropowych i nie zawierają zakazanych substancji.Sprzedawanie nasion tylko i wyłącznie jako materiału kolekcjonerskiego nie powinno kolidować z polskim prawem, wszak samo posiadanie nasion nie jest karalne. Co jeśli zaznaczę na stronie sklepu, iż pestki sprzedawane są tylko i wyłącznie w celach kolekcjonerskich, a kiełkowanie i ich uprawa jest niezgodne z polskim prawem i grozi pozbawieniem wolności do lat 3. Czy w takim wypadku mogę sprzedawać nasionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 W Polsce jest w sprzedaży lek z THC nazywa się Cesamet producentem jest Marinol. Cesamet jest dla osób chorych na stwardnienie rozsiane oraz innych ciężkim chorobą. Walcząc z narkomania powinno się brać pod uwagę dostępność środków. Udostępnianie nasion trawy to niczym legalne było by posiadanie narkotyków a nie legalne było by ich zażywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-pasjonat Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Dlatego też w ten sposob można się bronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zacznijmy od tego że skoro THC jest w lekach to nie wiadomo po co uzyskiwać go z trawy który jest z pewnością z 1000 innych dodatków smolistych. Lepiej poprosić znajomego farmaceutę - dla niego to żaden problem załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-pasjonat Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Z tym, że nie zawsze każdy ma kolegę famaceutę. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antoni Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Można teraz legalnie prowadzić taką działalność, jednak tylko sprzedaż nasion. Ich posiadanie jest legalne, ale sadzenie już oczywiście nie. Działą wiele takich sklepów, jak np. popularna Polska-Zielona, możesz się przyjrzeć, na jakich zasadach działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris02 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 ogólnie właśnie chodzi o to, że w posiadaniu nasion w aspekcie kolekcjonerskim nie ma nic złego, sam mam już pare odmian z konopie-konopie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czecz Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dokładnie, wszystko jest jak najbardziej legalne, a jeśli chodzi o sklepy, to jest ich masa, chociaż moim zdaniem takim najbardziej popularnym (albo jednym z naj) obecnie jest Ganja farmer - do tego mają mase promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.wandzik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 a ja ostatnio znalazłem taki sklep z nasionami marihuany i aż mi oczy wyszły od różnorodności asortymentu! Również zaczęła mnie zastanawiać legalność tego procederu, ale sam sklep wyjaśnia co i jak na tej stronie - https://www.market-konopi.pl/legalnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Messik Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jeżeli to jest duży asortyment, to Ty nie widziałeś co mają we wspominanym tam wyżej ganja farmer, człowieku, klika razy więcej, ceny zresztą też lepsze pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fleppos Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Racja, więcej za mniej i nie am co się oszukiwać Zresztą, co tu jest mega ważne, sklep ma mega dobre opinie, bezpiecznie i wgl! I chyba mnie lubią, bo gratisy zawsze dorzucą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hessul Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Czyli zakup u nich jest bezpieczny i nie powinno być po nim żadnych problemów? Kumpel po zakupie - co prawa w innym sklepie - ale miał potem wizytę niezbyt miłych panów ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fleppos Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Nie, podstawowe zasady bezpieczeństwa i na luzie. Sklep jest sprawdzony, od dawna na rynku, więc luzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hessul Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Faktycznie fajny sklep! Mają teraz promo dla nowych, zestaw 3 x nasiono za 19 zł, doszło już do mnie i jestem jak najbardziej zadowolony, zero problemów, polecam niezdecydowanym chociaż sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TuTuTo Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jesli chodzi o sklep - ganja farmer, wiadomo. Jeżeli ktoś boi się o bezpieczeństwo - najlepiej kupować na kogoś, kto nie ma z tym nic wspólnego. nawet jeżeli ktopś go odwiedzi, to nic nie znajdzie., Nie ma bezpieczniejsze opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plejsejf Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Kupuję u nich od dawana, hehe Fajny sklep, serio. Od lat na rynku, renoma jest, zawsze nas czas, kompletnie, z gratisami, sztos po prostu i tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fifarafa Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ej, ej, fajny ten sklep! Zamówiłem sobie jakiś starter pack czy jakoś tak dla nowych klientów, 3 nasiona - 19 zł!!! No bez jaj, to jakaś sztosowa oferta jest, jeżeli tylko bedą wysokiej jakości, to oszaleję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szynszul Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Fajny to mało powiedziane! Robią dobra robote od lat i kto siedzi w temacie, ten wie, że nie zawodzą. Ja ich uwielbiam, świetne paczki, masa gratisów (nie tylko ziarenkowych) - to się szanuje Ceny też bardzo, bardzo dobre, od dawna zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomashh Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Fajnie, że jest sprawdzony sklep. Bo na rynku pojawia sie ich coraz więcej a potem się słyszy, ze sklep zamknięty, wraz z właścicielem a policja ma info kto kupował i wgl. Tutaj przynajmniej pewność,jest, że takich jazd nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris02 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 No tutaj sprawdzony sklep to bardzo istotna sprawa. Ja już w kilku zamawiałem nasionka ale ganja farmer faktycznie mi najbardziej pasuje.Po pierwsze cena i jakość świetna a po drugie wszystko jak najbardziej legalnie. Ludzie są bardzo uprzedzeni jeżeli chodzi o takie rzeczy nawet jeżeli to jest tak legalne jak w tej kwestii :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jest wiele sklepów, które zajmują się dystrybucją tego typu produktów. Jeden z nich znajduje się chociażby pod adresem http://green-seeds.pl/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcylak Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zamawiać najlepiej przez nasionamari.pl jeżeli mówimy o bezpieczeństwie. Posiadają certyfikat SSL co jest bardzo istotne. Niby legalne to u nas w Kraju ale tutaj lepiej zachować pełną anonimowość bo to nasze prawo to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krasznal Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Bezpieczeństwo jest jednak najważniejsze. Ja kiedyś zamawiałem pestki właśnie na nasionamari i tam faktycznie nie ma się o co bać. Z tym, że ja robiłem to serio do celów kolekcjonerskich więc miałem czyste sumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi