- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 01 grudzień 2011 - 11:04
Napisano 14 grudzień 2011 - 00:39
Napisano 06 listopad 2013 - 19:32
Napisano 07 lipiec 2014 - 08:17
Korzystanie z usług szkoły językowej, szkoły jazdy czy kursu tańca zawieramy umowę zlecenia.
Każdy konsument ma prawo do rezygnacji z usług danego przedsiębiorcy. W tym celu powinien umowę wypowiedzieć.
Więcej informacji na temat wypowiedzenia umowy zlecenia:
http://www.infor.pl/...y-zlecenia.html
Warto pamiętać, że o charakterze umowy nie decyduje jej nazwa, lecz cel stron i rzeczywista treść umowy. Dowód uiszczenia opłaty za kurs prawa jazdy może być ewidentnym potwierdzeniem zawarcia umowy z konsumentem.
Napisano 07 wrzesień 2016 - 13:45
Witam
Mam takie pytanie: Mój chłopak zapisał się na prawo jazdy w kat. B i T, zapłacił już za obie kategorie, i zdał część teoretyczną na B. Ale kategorie T można zdawać tylko do opadów śnieg u i stwierdził, że się nie wyrobi i tu pytanie czy istnieje możliwość rezygnacji z jednej kategorii? I czy zwrócą mu pieniądze za nią.
Jeżeli chce zrezygnować to każdy szanujący się OSK zwróci pieniadze jeżeli to możliwe i załatwi sprawę sprawnie .
Napisano 07 wrzesień 2016 - 13:51
W małej miejscowości pod Bydgoszczą jest monopolistyczna szkoła jazdy. Za kurs na prawo jazdy zapłaciłam tam 1300zł, odbyłam zajęcia teoretyczne, za 400zł ( gdzie na wstępie w mieście kosztuje to 100zł ) i 9 godz. jazdy po 30zł za jedną czyli 270zł. Po czym zrezygnowałam, gdyż zwątpiłam w kompetencje tego instruktora. Ile powinien zwrócić mi pieniędzy i czy są jakieś przepisy, które to regulują? Dodatkowo szkoła jazdy ( wiarygodny PZMOT ), w której chciałabym dokończyć kurs twierdzi, że jakieś dokumenty są źle wypełnione. Gdzie i jak mogę dochodzić swoich praw? Dziękuję!!!
Nie ma przepisu regulującego stawkę za godzinę lub wykład, jednak często przy rezygnacji nalicza się cenę jak za dodatkowe zajęcia... Najsensowniej poprosić o rozmowę kierownika OSK. Uważam że 30 zł za 1H jazdy to niska kwota u nas są po 50. a 30H wykładów to 13zł/h mało
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 01:14
Shu - dziś, 00:26
Shu - dziś, 00:26
Shu - dziś, 00:25
Shu - dziś, 00:25
Shu - dziś, 00:24
AgataDi - dziś, 00:22
Guest_ - dziś, 00:04
Guest_kajja - dziś, 00:02
Forumowicz84 - wczoraj, 23:09
Guest_ - wczoraj, 23:06