Gość joanna04 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 witam. mam pytanie jestem na 2 ostatnim roku szkoly kosmetycznej policealnej. Czy nie majac skonczonej szkoly moge otworzyc swoj zakald i wykonywać zabiegi które już miałam przerobione?? czy otworzenie teraz zakładu i wykonywanie zabiegów byłoby nie zgodnbe z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witaj, Musisz mieć "w ręku" dyplom ukonczenia szkoły, zeby samodzielnie wykonywać zabiegi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ms Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Zaklad otworzyc mozesz, ale nie mozesz wykonywac zadnych zabiegow przed ukonczeniem szkoly i otrzymaniem dyplomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jugat Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Salon możesz prowadzić bez żadnych papierów. Od kiedy to trzeba je mieć dla salonu kosmetycznego? Ja prowadzę salon po samych szkoleniach. Sądzę, że głównie chodzi o to, co potrafisz, a nie o to, jakiej uczelni masz papiery, bo w żaden sposób nie świadczy to o umiejętnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Apaczka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jakie papiery? Ja mam za sobą jedynie szkolenie w New nails, później trochę praktyki. Przecież kosmetyczka nie jest zawodem regulowanym. Po co ci te papiery? Chyba tylko dla prestiżu, bo nawet wiedzy dzięki temu na pewno nie zdobędziesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jugat Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ja to już sama nie wiem. Może chodzi o jakieś konkretne zabiegi, które źle wykonane mogą być szkodliwe dla zdrowia? Nie wiem, nie wiem... O co kaman? Nie róbcie z kosmetyczki zamkniętego zawodu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greta Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 I i jeszcze jedno... Wciskanie młodym, że muszą mieć studia, aby cokolwiek osiągnąć jest delikatnym przegięciem. Studia to tylko wydłużenie okresu młodości. Jeśli wam to potrzebne to korzystajcie, a jeśli nie, to nie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimbol Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Prowadzenie salonu kosmetycznego nie jest takie proste jakby mogło nam się wydawać. Jeśli postanowisz mieć swój salon, to pamiętaj, że nie warto na nim oszczędzać, ponieważ klienci od razu to zauważą i nie będą chcieli do was przychodzić. Jeśli chodzi o kosmetyki i sprzęt do salonu, to ja polecam wszystko firmy https://www.monduniq.pl/pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merol Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Czy jest to opłacalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Nie pamiętam kiedy ostatnio odwiedziłam jakiś salon kosmetyczny. Oczywiście rozumiem, że wiele osób korzysta z takich usług, ale pomyślałam, że podzielę się z Wami moim spostrzeżeniami. Od kiedy zaczęła się pandemia zaczęłam samodzielnie o siebie dbać od zabiegów typu maseczki po regulację brwi, manicure czy farbowanie włosów. Powiem Wam, że obecnie nie wyobrażam sobie żebym płaciła komuś za tego typu usługi ;) Jeśli chodzi o zabiegi kosmetyczne na twarz to zastąpiłam je odpowiednią pielęgnacją, która naprawdę daje bardzo dobre efekty i na szczęście nie kosztuje wiele. Teraz mamy dostęp do przeróżnych produktów kosmetycznych, więc każdy z łatwością może znaleźć coś dla siebie. Ostatnio używam między innymi produktów od Nacomi. Możecie je zamówić tutaj: https://www.ezebra.pl/pl/producers/nacomi-1491560878.html Miałam okazję niedawno robić zakupy właśnie w tej drogerii i jestem zadowolona - z pewnością zamówię od nich jeszcze raz :) Paczka dotarła do mnie wręcz ekspresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GetJinxed Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Jest też informacja, że jest bardzo fajna i nowa usługa https://most-bet-br.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Z chęcią zobaczę. Lubie nowinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi