Gość Kasana Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam,Ostatnio otrzymałam fakturę za [acronym="Urząd Skarbowy' class='bbc ipSeoAcronym"][acronym="Urząd Skarbowy' class='bbc ipSeoAcronym"][acronym="Urząd Skarbowy' class='bbc ipSeoAcronym"]us[/acronym][/acronym][/acronym]ługi turystyczne, bilety ze stawką np . Skoro nie odliczam podatku, czy muszę to wykazać w delaracji vat? Czy potraktować to jak notę, czy rachunek i nie wykazywać?Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 jeżlei nie odliczasz vatu to księgujesz kwotę brutto i nie wpisujesz w rejestr zakupów a co za tym idzie nie rozliczasz tego w deklaracji vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość betinka Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 A co w sytuacji gdy cześć jest odpodatkowana 8%,a część jak NP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iva Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Ja to księguje w rejestrze vat ze stawką NP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskimiriski Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Niestety póki co ja jeszcze nie do końca się na tych kwestiach znam, ale jestem zdania, że niezwykle ważne jest to aby wiedzieć jak można posiadać osobisty rachunek bankowy w Estonii. Jakiś czas temu czytałem o tym na stronie https://www.thompsonstein.com/zagraniczny-rachunek-bankowy/osobisty-zagraniczny-rachunek-bankowy/osobisty-rachunek-bankowy-w-estonii/i jestem zdania, że jak najbardziej są to bardzo ważne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi