Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak otworzyć sklep spożywczy


wróć do serwisu Moja Firma 155 odpowiedzi w tym temacie

#41 Guest_Halka

Guest_Halka
  • Goście

Napisano 27 czerwiec 2010 - 17:37

Będę budować się na wsi,około 7km od miasta i chciałabym postawić mały sklep około30m2z płyty obornickiej.w 5-ciu wioskach okolicznych niema żadnego sklepu.nie wiem czy wyjdę na swoje,mam 54lata i muszę coś zrobić żeby dotrwać do emerytury.budowa domy nie miała by sensu bez sklepu.proszę mi podpowiedzieć jakie koleje muszę pokonać przed otwarciem sklepu.widzę tu dużo mądrych porad,ale to chyba nie wszystko.proszę osoby doświadczone o pomoc za co bardzo dziękuję.

#42 Guest_ewcia

Guest_ewcia
  • Goście

Napisano 29 czerwiec 2010 - 11:24

potrzeba tylko ruszyc głową i miec troszke kasy i mozna zakładc sklep

#43 Guest_halka

Guest_halka
  • Goście

Napisano 29 czerwiec 2010 - 20:02

Pani~ewcio ile trzeba mieć kasy,na mały sklepik od budowy po towar i wszystkie związane ze sklepem opłaty włącznie z pozwoleniem na koncesje na alkohol.nie jestem w tym zbyt mocna jedyną drogą do handlu,to była moja praca w gastronomii.pozdrawiam.

#44 Guest_były ajent żabki

Guest_były ajent żabki
  • Goście

Napisano 07 lipiec 2010 - 14:55

Kopalnia wiedzy o tym jak otworzyć własny sklep na blogu ajentów sieci żabka. Kopiujcie dobre pomysły tej sieci.

#45 Guest_monia

Guest_monia
  • Goście

Napisano 25 sierpień 2010 - 16:19

hej nie wiecie jak dostać się do sieci sklepów abc

#46 Guest_es

Guest_es
  • Goście

Napisano 25 sierpień 2010 - 20:07

otwarłam sklep spożywczy w swoim własnym lokalu żeby moja rodzina miała pracę,włożyłam mase pieniędzy w lokal ,meble sklepowe ,chłodnie ,towar ,czekałam na zezwolenie na alkohol pięć lat ,pięć decyzji urzedu odmownych ,tyle też uchylonych decyzji w SKO ,wystarczy złośliwy współwłaściciel ,który nie zgodzi się na alkohol i idziesz z torbami ,na bezrobocie z długami ,

#47 Guest_domi

Guest_domi
  • Goście

Napisano 01 wrzesień 2010 - 11:34

panie 'pracodawco'jakim cudem wychodzi panu z 1000zl tylko 160 zysku anie 200zl .zastanawiam sie nad otworzeniem malego sklepu na wsi.sklep to 70 m2 ile potrzebuje kasy na otworzenie.wpoblizu niema sklepu.prosze o komentarze.

#48 Guest_ja....

Guest_ja....
  • Goście

Napisano 24 wrzesień 2010 - 16:52

poniewaz z wypracowanego zysku trzeba oplacic koszty zwiazane z dzialalnoscia-dzierzawa, pracownicy, energia, woda, gaz, prad itd. Wiec przy marzy 20%, 20% nie bedzie czystym zysk.

#49 Guest_farm

Guest_farm
  • Goście

Napisano 28 wrzesień 2010 - 12:15

do ja.... mu nie o to chodziło, chodziło o rozróżnienie narzutu od marży. Dlaczego pracownicy się zwalniają po przejściu z kas na komputery? Pracuję w aptece na bardzo rozbudowanym programie obsługi apteki i to może być przecież tylko ułatwienie życia, tak mi się wydaje...

#50 Guest_Pol

Guest_Pol
  • Goście

Napisano 02 październik 2010 - 19:42

Apteka to inna bajka. Spożywczak który prowadzi magazyn to kłopot i dla przedsiębiorcy i dla pracownika. Programy są dobre dla sieciówek typu żabka. Mają pełną kontrolę nad ajentami mogą sprawdzać co ajent porabia w ich sklepie. Tak poza tematem jak ktoś chce nawiązać współpracę z Żabką to niech dobrze się zastanowi bo umowa to taki "cyrograf z diabłem" bez tzw wytycznych nic nie warta. A tych nikt im nie pokazuje. No i kanał ok 30 wytycznych miesięcznie czyli ręczne sterowanie...

#51 Guest_domi

Guest_domi
  • Goście

Napisano 07 październik 2010 - 18:26

do ja...dzięki za wyjaśnienie,ale akurat to wiem ze to nie jest czysty zysk wiadome ze z utargów trzeba zrobić opłaty na tym to polega.jeśli ktoś mówi ze ma 200zl zysku dziennego to nie znaczy ze jest to jego czysty zysk. jeśli ' pracodawcy 'oto chodziło.

#52 Guest_młody przedsiębiorca

Guest_młody przedsiębiorca
  • Goście

Napisano 10 październik 2010 - 19:54

Chciałbym otworzyć mały sklep ogólnospożywczy na wsi liczącej ok 200 - 300 twarzy. Mam grunt, potrzebuję wybudować budynek, wyposażyć go, uzyskać koncesję na alkohol. Najbliższy sklep znajduje się ok. 3 km. Na wiosce nie miałbym konkurencji (prócz prymitywnego handlu obwoźnego który jest max 2 razy w tyg. i ma ceny z kosmosu). Pytanie do doświadczonych - jaki muszę mieć kapitał? 60 tys. wystarczy? Dodam, że zatrudnienie pracownika nie wchodzi w grę, ponieważ sklep będę prowadził sam, bądź zajmowała się nim będzie moja mama.

#53 Guest_tomek

Guest_tomek
  • Goście

Napisano 15 październik 2010 - 10:43

A co myślicie o tym ? - nowe osiedle, 250 mieszkań,brak sklepu w okolicy . Otwierać sklep 60m2? proszę o rade

#54 Guest_Misio

Guest_Misio
  • Goście

Napisano 17 październik 2010 - 20:23

Trudno powiedzieć, mój się nie utrzymał

#55 Guest_XXX

Guest_XXX
  • Goście

Napisano 20 październik 2010 - 20:19

WIDZE ZE TU ZADNEJ MĄDREJ PORADY NIE ZASIĘGNE...

#56 Guest_XXX

Guest_XXX
  • Goście

Napisano 20 październik 2010 - 20:21

A DODAM TYLKO JESZCZE ZE WŁASCICIELE MAŁYCH SKLEPÓW TO WYZYSKIWACZE...PŁACĄ TAKIE PIENIĄDZE PRACOWNIKOM ZE PŁAKAC SIE CHCE!!!ZŁODZIEJE!!!!!

#57 Guest_XXX

Guest_XXX
  • Goście

Napisano 20 październik 2010 - 20:22

WIDZE ZE TU ZADNEJ MĄDREJ PORADY NIE ZASIĘGNE...

#58 Guest_młody przedsiębiorca

Guest_młody przedsiębiorca
  • Goście

Napisano 20 październik 2010 - 20:58

Właściciele małych sklepów zazwyczaj prowadzą je sami a Ty kolego XXX jesteś pewnie z jakiejś większej korporacji i tylko tu złorzeczysz.

#59 Guest_marti

Guest_marti
  • Goście

Napisano 21 październik 2010 - 11:37

czy ktos mi może powiedzieć czy warto otworzyć warzywniak?

#60 Guest_bezrobotna

Guest_bezrobotna
  • Goście

Napisano 22 październik 2010 - 13:43

czy ktoś wie czy chociaż małe zyski przyniesie otworzenie sklepu z nabiałem, firmowym jednej z mleczarni? oczywiście na podstawie umowy franczyzowej



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych