Gość -praw-paju77 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Proszę wystosować do nich ostateczne wezwanie przedprocesowe wzywając ich do niezwłocznego zamontowania ekranów wyciszających na zewnętrznych elementach klimatyzacji. Jeśli ponownie nie będzie reakcji pozostanie powództwo z art. 144 kc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-paju77 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam, Niestety mam problem z lokalem handlowym pod mieszkaniem (Biedronka). Problem mój jest związany z hałasami generowanymi przez klimatyzacje. Mieszkam na trzecim piętrze budynku i na kominie wentylacyjnym który przechodzi przez środek mojego mieszkania zamontowane są dwa potężne klimatyzatory. Jak klimatyzacja zostaje włączona w całym mieszkaniu (rezonans) słyszalne są jednostajne niskotonowe dźwięki bardzo uciążliwe i utrudniające wypoczynek. Prosiłem szefostwo Biedronki jak i Zarządce o wyciszenie klimatyzacji niestety jak narazie z małym skutkiem. Jedyne co udało mi się wywalczyć to wyłączanie klimatyzacji na noc (pomiar hałasu) Wyzywałem Straż Miejską którą po oględzinach powiedziała że nie ma uprawnień aby ingerować w sprawy wspólnotyByła profesjonalna firma zajmując się pomiarami halasów – w wyniku pomiarów wyszło iż normy dzienne są nieprzekroczone, jedynie normy nocne są przekroczone i bezwzględnie klimatyzacja musi być wyłączana.Obecnie spotykamy się z szefostwem Biedronki oraz Zarządcą celem rozwiązania problemu z hałasami które dobiegają do nas w ciągu dnia – niestety beż żadnego skutku. W akcie notarialnym wyraziłem zgodę iż na parterze będzie znajdował się lokal handlowo – usługowy.Jednakże nie było mowy o montażu klimatyzacji. Po pół roku od zawiązania się wspólnoty pracę nad lokalem handlowym (Biedronka) ruszyły pełną parą i jednym z etapów inwestycji był montaż klimatyzacji. Nie było poddana głosowaniu żadna uchwała członków wspólnoty nad zgodą na montaż klimatyzacji na kominach wentylacyjnych. Proszę o pomoc, jakie kroki mogę jeszcze poczynić aby rozwiązać swój problem ? Jakie akty prawne chronią moje prawa ? Czy ewentualne wytocznie procesu może prznieść jakieś pozytywne rozwiązanie dla mnie ? Niestety wszystkie spotkania jakie miałem z Biedronką i Zarządcą miały charkter raczej dla mnie negatywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiakowa06 Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Czy na takie hałasy mamy wpływ?? __________________________ https://www.grajpek.com.pl/klimatyzatory-w-lodzi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi