Gość -praw-baes Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dziękuję za rady, ale od profesjonalisty wymaga się profesjonalnego podejścia do sprawy. Jeśli sytuacja tego wymaga, a niestety o tym wie głównie pełnomocnik, ktróy prowadzi sprawę, wg mnie winien działać (skarga na komornika itp.), a nie odpowiadać - sprawdzę, co dalej się dzieje u komornika lub napisze pismo do komornika - tylko wtedy, gdy zgłosi się wierzyciel do kancelarii z zapytaniem o stan sprawy. Stąd dalej mam dylemat, jak wybrać dobrego prawnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-baes Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 czy ktoś może mi dać wskazówki, jak rozpoznać dobrego prawnika? Jakiś czas temu, gdy firma miała problemy, kierowane były sprawy do sądów przez prawników. W ten sposób poznaliśmy 5 kancelarii i niestety żadna z nich nie ściągnęła naszych należności, mimo uzyskania pełnomocnictw na prowadzenie sprawy przed sądami i przed komornikami i mimo naszych wskazówek, że sprawa jest pilna, bo dłużnik ucieknie z majątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Nysztal Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Postępowanie sądowe a postępowanie egzekucyjne to zupełnie dwie różne strony medalu. Trudno oceniać adwokata przez pryzmat efektu postępowania egzekucyjnego - tutaj bowiem najwięcej zależy od komornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-baes Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dzięki za reakcję. W tym problem, że wygranie tych spraw o zapłatę było najprostsze, a skierowanie naszych kroków do prawników było podyktowane tym, że to oni z racji wykonywanego zawodu znają procedury i narzędzia do zmuszenia komorników do intensywnej pracy, za którą biorą przecież wynagrodzenie. I tutaj mam problem z wybraniem właściwego prawnika, bo każda kancelaria przyjmując sprawę do prowadzenia obiecała "pilnowanie" komorników ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-pan_kracy Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jeżeli miałbym coś doradzić, to sugerowałbym unikać prawników:- prowadzących nachalną autopromocję,- używających argumentów typu: mam kontakty w sądzie, prokuraturze, u komornika, znam wszystkich, załatwię nieformalnie, przyspieszę, zajmuje się tym sędzia Kowalski??? ja z Kowalskim wypiłem morze wódki, jestem stary to wszystkich znam- składających obietnicę załatwienia sprawy "na 100% w dwa miesiące" itp.- podkreślających na każdym kroku fakt bycia byłym sędzią, prokuratorem itp. Niestety mentalność bardzo wielu klientów jest taka, że argumenty takie skutkują, często ze szkodą dla ich spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -praw-lubuszanka Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 CYTAT(Pan_kracy)Jeżeli miałbym coś doradzić, to sugerowałbym unikać prawników:- prowadzących nachalną autopromocję,- używających argumentów typu: mam kontakty w sądzie, prokuraturze, u komornika, znam wszystkich, załatwię nieformalnie, przyspieszę, zajmuje się tym sędzia Kowalski??? ja z Kowalskim wypiłem morze wódki, jestem stary to wszystkich znam- składających obietnicę załatwienia sprawy "na 100% w dwa miesiące" itp.- podkreślających na każdym kroku fakt bycia byłym sędzią, prokuratorem itp. Niestety mentalność bardzo wielu klientów jest taka, że argumenty takie skutkują, często ze szkodą dla ich spraw. Tu się z Tobą zgodzę.Dziś w naszym "państwie prawa" komornik to państwo w państwie.Nikt go nie przymusi do niczego,a jedynie można skargę złożyć do właściwego Sądu ,któremu podlega komornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ze swojej strony mogę polecić dwie Panie które są profesjonalistkami w każdym znaczeniu tego słowa i na pewno odniesie Pan dzięki nim sukces.Pani Patrycja Michalska-Wojtyżak z http://kancelariawm.pl/ i Pani Magdalena Kramkowska-Rysiewicz z http://adwokat-wroclaw.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 o rzetelnych i uczciwych prawników faktycznie trudnoale jeżeli mogę coś doradzić to proszę skontaktować się z wrocławską firmąwww.thron.plprawnicy z tej firmy rzetelnie podchodzą to swoich spraw, a rozmowa nic nie kosztuje więc warto od czegoś zacząćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość www.twojeporady.pl Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 a ja zapraszam na stronę: www.twojeporady.pl - zespół prawników w dobrej cenie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja już parę razy korzystałem z usług adwokata i za każdym razem sprawdzałem opinie na jego temat w internecie! Lepiej wcześniej sprawdzić niż później żałować: http://ocen-prawnika.pl/ Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Internet to dobre narzędzie do szukania specjalisty, ale miej na uwadze to, że jest przez wielu nadużywane w celach reklamowych, a nie opiniotwórczych. Dlatego jeżeli zależy Ci na obiektywnej ocenie prawnika, najrozsądniej jest sprawdzić jego profil działający na stronach ofertowych. W dyskusji padło parę adresów, które można polecić, dodam od siebie gieldaporadprawnych.pl Jeśli mogę jeszcze dać jakąś radę, to nie warto kierować się ceną usług. Dobre kancelarie mające wieloletnie doświadczenie zapewne bardziej się cenią, niż świeżo upieczeni prawnicy. I warto też pamiętać, że nie ma człowieka od wszystkiego. Dobry specjalista działa na jednym czy dwóch konkretnych polach, dzięki czemu można zaufać jego wiedzy i znajomości tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zapewne po pierwszym pismie przygotowanym w sprawie zorientujesz się co do poziomu jego kompetencji (tylko, że wtedy może byc już za późno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna10 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Szukając prawnika pierwsze co robimy to szukamy o nim opini w internecie, ale zawsze lepiej jest to zweryfikować samemu, posiłkując się jednak forami internetowymi. Ja właśnie tak zrobiłam, znalazłam kancelarię, która miała dobre opinie, kancelarię Grzybkowski Guzek Jackowski i zgłosiłam się do nich. Pierwsze wrażenie jest dla mnie bardzo ważne, dlatego postanowiłam, że ostateczną decyzję podejmę właśnie po tym spotkaniu. Przebiegało ono bardzo dobrze, widziałam zaangażowanie już od samego początku. Mimo tego że moja sprawa była dla mnie bardzo trudna spotkałam się z ogromną wyrozumiałością i nie czułam sie ani przez moment niekomfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Waldek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Szukając prawnika do swojej sprawy postanowiłem wybrać kancelarię z doświadczniem i dużą ilością przeprowadzonych spraw. Wybór padł na kancelarię Grzybkowski Guzek Jackowski, ponieważ działają najdłużej na rynku. Pierwsze spotkanie z nimi na Dominikańskiej tylko utwierdziło mnie w moim przekonaniu. Sprawa została bardzo dobrze przeprowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Słyszałam, że pracujący tam ludzie są bardzo dobrymi prawnikami. Moja koleżanka korzystała z ich usług podczas rozwodu i mimo tego że było to dla niej trudne przeżycie bardzo chwaliła sobie to jak sprawa została przeprowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fremik Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja akurat miałam szczęście, bo mój kumpel wcześniej korzystał z usług wielu adwokatów i mógł mi doradzić. Ja wybrałam Panią z Kancelarii Joanny Tylus w Krakowie. Generalnie jak dla mnie to jest najlepsza reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga22 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Warto tez popytać znajomych czy rodziny. Jeżeli u nas jest potrzebny taki adwokat to korzystamy z usług kancelarii adwokackiej w której pracuje Kamila Łukowicz http://adwokat-lukowicz.pl/. Jest dla nas profesjonalistką, w każdej sytuacji nam pomogła. A jak przeglądałam fora to też ma dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Chociażby z polecenia znajomych, ja w ten sposób trafiłem do Kancelarii Adwokackiej Cejrowski w Tczewie i rzeczywiście się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar82 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Wyniki, wyniki, wyniki. Dobry prawnik to przede wszystkim odpowiednie rezultaty swojej pracy. Trzeba by lustrować każdego i sprawdzać jak się powodzi, a potem wybierać tego najbardziej obrytego w prawie i odnoszącego sukcesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julka Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 polecam www,migas-adwokat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julka Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 polecam www.migas-adwokat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ja szukałam na początku po ogłoszeniach, ale zawiodłam się już na tym i w końcu popytałam po prostu znajomych. Okazało się, że spora część korzystała z pomocy kancelarii i najbliżej miałam pana Cejrowskiego. Złego słowa nie mogę powiedzieć, tak się martwiłam, że nikt nic nie pomoże w mojej sprawie, a tutaj miła niespodzianka. Błyskawicznie wszystko ogarnięte, wyjaśnione. Pan Cejrowski odznacza się niesamowitym profesjonalizmem i bardzo mi się to podoba. Jednak można jeszcze znaleźć adwokata z powołania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dollis Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Ja znalazłam zupełnie przypadkowo, bo trafiłam na Ranking Prawników na Prawnik z Polecenia i udało mi się wybrać prawnika spośród dostępnych tam ofert. W ten sposób zaoszczędziłam wiele czasu, znalazłam adwokata na podstawie opinii innych klientów, co było dla mnie cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleszczak Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Z tego, co słyszałem jednym z lepszych kancelarii prawnych w Gdyni, jest ta kancelaria http://radcaprawny-trojmiasto.pl/(przy wielu okazjach słyszy się o niej, że pomogła komuś, a prawnicy tam pracujący są bardzo kompetentni, skuteczni i potrafią dobrze doradzić). Niezwykle ciekawe jest to, że kancelaria ma kilka specjalizacji, więc jest prawdopodobnie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arletta Bolesta Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Z kolei nt. kościelnego procesu o nieważność małżeństwa zapraszam na mój blog:rozwody-koscielne.eudr Arletta Bolestaadwokat kościelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi