Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jakie są wymogi sanitarne dla działalności gastronomicznej?


wróć do serwisu Moja Firma 11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Admin Moja Firma

Admin Moja Firma

    Zaawansowany użytkownik

  • Administratorzy forów
  • 102662 postów

Napisano 23 marzec 2012 - 11:14



Komentarz do artykułu: Jakie są wymogi sanitarne dla działalności gastronomicznej?

#2 Guest_karo

Guest_karo
  • Goście

Napisano 20 kwiecień 2012 - 13:24

super artykuł, przydaje się

#3 Guest_haba

Guest_haba
  • Goście

Napisano 09 październik 2013 - 23:58

zbyt malo inforamcji

#4 Guest_Grzesiek

Guest_Grzesiek
  • Goście

Napisano 04 listopad 2013 - 19:10

(Dz. U. z 2002 r.; nr 75, poz. 696) chyba 690 a nie 696

#5 Guest_wojciech80

Guest_wojciech80
  • Goście

Napisano 03 marzec 2015 - 15:30

od biznesplanu się zaczyna, ale potrzebny jest też spory zasób gotówki. W biznesie gastronomicznym trzeba mieć specjalne urządzenia chłodnicze- lady chłodnicze, szafy mroźnicze. Duży wybór urządzeń do gastronomii mają w firmie Frigo System w Szczecinie.

#6 Guest_AnnaH

Guest_AnnaH
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2015 - 14:08

jeśli szukacie dobrego i niedrogiego sprzętu do gastronomii to zajrzyjcie na stronę www.gastromarathon.pl. W tym sklepie znajdziecie duży wybór urządzeń gastronomicznych, naczyń szklanych, porcelanowych oraz sztućców.

#7 Guest_stokrotka

Guest_stokrotka
  • Goście

Napisano 08 grudzień 2015 - 20:22

a wiecie może jak to wygląda w przypadu gdy zakłada się domowa działalność gastronomiczna dokładnie chodzi mi o torty i ciasta ?

#8 Guest_wiwiene

Guest_wiwiene
  • Goście

Napisano 23 grudzień 2016 - 20:55

Jesli chodzi o sprzęt to my pracujemy na tym z fabryki GORT - produkują go w Białymstoku. Można sobie na stronie katalog pobrać - www.gort.pl/do-pobrania/ I mają dobre ceny więc na start na prawdę warto

#9 Guest_Dianea

Guest_Dianea
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2017 - 07:51

Bardzo ciekawy artykuł. Poruszona została kwestia segregacji i utylizacji odpadów, która naprawdę jest ważna - dla naszego środowiska i naszych portfeli. Polecam firmy, które zajmują się wywozem odpadów, bo to duża wygoda - nie my zajmujemy się kwestią odpadów, firma od nas wszystko odbiera i odpowiednio utylizuje. U nas działa między innymi ekovita.pl, utylizuje nie tylko odpady gastronomiczne, ale też medyczne czy elektroniczne.

#10 Guest_Betti

Guest_Betti
  • Goście

Napisano 26 lipiec 2017 - 16:07

Czy wymogiem pracy na kuchni barowej nadal musimy meczyc sie w nakryciach glowy?

#11 Guest_Marek

Guest_Marek
  • Goście

Napisano 10 grudzień 2017 - 17:43

Wyczytałem ostatnio, że tego typu działalności gospodarczej bez szafek BHP otworzyć się nie da. Czy to prawda? Znalazłem je w ofercie Proboxu i zastanawiam się nad tym, czy ich zakup rzeczywiście jest konieczny…

#12 Justyna21

Justyna21

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 56 postów

Napisano 11 styczeń 2019 - 11:30

Jeśli w gastronomi będziesz używać tłuszczy do smażenia to powinieneś za wczasu zadbać odbiór oleju posmażalniczego  :)





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych