Kategorie
Skocz do zawartości

Emeryt + działalność + wykazana dopłata i ulga na internet

Gość daniel_l81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daniel_l81
Czytałem już w kilku miejscach, że emeryt może skorzystać z ulgi na Internet, a co w przypadku, gdy emeryt dodatkowo jeszcze ma zawieszoną od kilku lat działalność gospodarczą, a w zeznaniu podatkowym (PIT-37) wykazało mu, że ma do dopłaty jeszcze 6 zł ? Po wypełnieniu Pit/0 i wstawieniu ulgi na Internet wyszło, że teraz nie do dopłaty ale do zwrotu ma ok. 120 zł - ale ktoś mi powiedział, że jak normalnie wychodzi jakaś dopłata, to nie można sobie już Internetu odliczyć, czy tak ?Jakie Pity taki emeryt powinien złożyć ?: jeżeli by mu przysługiwała ulga na Internet to wiem, że PIT/0 , z uwagi na zawieszoną działalność to też PIT-28, i pewnie PIT-37, a czy do tego wszystkiego jeszcze coś ?PozdrawiamDaniel L.

jesli to był ryczałt pit 28 plus pit 28A/ Z emerytury pit 37 plus zał pit 0 jesli korzystasz z ulgi na internet, ktos naopowiadał ci bzdur , w pit 0 wpisujesz ulge na internet kwote ta przenosisz na pit 37 i wychodzi ci kwota do zwrotu z nadpłaty.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...