Gość daniel_l81 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Czytałem już w kilku miejscach, że emeryt może skorzystać z ulgi na Internet, a co w przypadku, gdy emeryt dodatkowo jeszcze ma zawieszoną od kilku lat działalność gospodarczą, a w zeznaniu podatkowym (PIT-37) wykazało mu, że ma do dopłaty jeszcze 6 zł ? Po wypełnieniu Pit/0 i wstawieniu ulgi na Internet wyszło, że teraz nie do dopłaty ale do zwrotu ma ok. 120 zł - ale ktoś mi powiedział, że jak normalnie wychodzi jakaś dopłata, to nie można sobie już Internetu odliczyć, czy tak ?Jakie Pity taki emeryt powinien złożyć ?: jeżeli by mu przysługiwała ulga na Internet to wiem, że PIT/0 , z uwagi na zawieszoną działalność to też PIT-28, i pewnie PIT-37, a czy do tego wszystkiego jeszcze coś ?PozdrawiamDaniel L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marysia Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 jesli to był ryczałt pit 28 plus pit 28A/ Z emerytury pit 37 plus zał pit 0 jesli korzystasz z ulgi na internet, ktos naopowiadał ci bzdur , w pit 0 wpisujesz ulge na internet kwote ta przenosisz na pit 37 i wychodzi ci kwota do zwrotu z nadpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel_l81 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 A co z tym, że przed odliczeniem Internetu, emerytowi wyszło, że jest do dopłaty 6 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 nic, należy zrobić tak jak pisze marysia. A PIT-28 należało złożyć do US do końca stycznia a nie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi