Admin Księgowość Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Jak księgować odpis i inne świadczenia na rzecz pracowników z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych? Czy poprawne jest księgowanie odpisu na ZFŚS na kontach Wn 851 Ma 135? Powrót do artykułu: Odpis oraz ewidencja niektórych świadczeń z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogusia Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 jaki jest odpis na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych na 2008r. kwota bazowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazka24 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Przeciez nie mozemy całego odpisu ksiegować w koszty. Odpis trzeba sukcesywnie ksiegowac w kazdym miesiacu 1/12 czesc.Korygowac 31,12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 w jednostkach budżetowych nie trzeba suksecywnie ksiegować w koszty gdyż nie sa one płatnikami podatku dochodowego i sporządzają sprawozdanie rachunek zysków i strat tylko na koniec roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość do Bogusi Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 odpis podstawowy na 2008 r. 906,61, dla nauczycieli 2281,56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pijka Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 drodzy mędrcy powiedzcie mi co mam zrobić jak planowano na 2008 odpis w kwocie 804,60 a teraz chcąc się przymierzyć do realizacji do końca roku 2008 to mam przeliczać po nowej kwocie 906,61 i etatowo czy tylko etatowo a w kwocie 804,6-pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fox Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Przeliczaj po nowej kwocie 906,61 i śpiesz się do końca września z realizacją.Na koniec roku to juz ostateczna kosmetyka w faktycznym zatrudnieniu.A tak szczerze, to pierwsza korekta powinna być juz w marcu po ogłoszeniu przezesa ZUS kwoty bazowej, bo pierwszy majowy odpis poszedł nieprawidłowo (w zanizonej wysokości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fox Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Przezes GUS z prezesem ZUS mi się pomerdał :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi