Kategorie
Skocz do zawartości

dzieki januszowi nie udzielam odpowiedzi-są śmiechu warte

Gość maja
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Maju nie rezygnuj tak szybko co Ty??!!! Janusz najwyraźniej nie ma pojęcia na czym polega praca księgowych i w jakim czasie jest zamknięcie ksiąg i rozliczeń.Jesteśmy sobie potrzebni MY KSIĘGOWI!!! Janusz nie musi tu zaglądać. Trzymaj się kochana. A tak wogóle mam pilne!!! pytanko Remament likwitacyjny!! Gość chce wyrejestrować działalność bo przekroczył limit 150.000 euro i od tego roku jest na KPiR a nie ma kosztów zaś przychody no blisko było 250.000 euro(tak sobie liczył w 2007r) i się niestety przejechał. W śr.trwałych ma rusztowania na dużą kwotę (nabycia WNT) VAT w tym przypadku zw. Co ma zrobić i jak??? żeby nie BOLAŁO???Pozdrawiam M

Maju nie przejmuj się tym "palan..." widocznie ma facet jakieś kompleksy. Twoje porady bardzo mi pomogły i przypuszczam, że nie Tylko mnie. Sama prowadze firmę i nie mam w tym żadnego doświadczenia. Sama pytam ,dzwonie, szukam informacji a między innymi forum bardzo mi w tym pomaga i jestem przekonana że nie jestem sama. Dziękuje Ci za rady. Pomogłaś mi co do amortyzacji kserokopiarki, dzięki Twoim radą wiem że nie mogę odpisać jej jednorazowo, ale problem dalej pozostał wiem że numer 803 stawka amortyzacji 14%, z faktury mogę odliczyć vat, ale co dalej pozostaje pytanie na jaki okres i jeżeli kupiłam ją w styczniu to odpisów dokonuje w tym samym miesiącu czy lutym więc dalej szukam i pytam może ktoś mi podpowie.....:-) DZIĘKUJE I POZDRAWIAM

Odpisów dokonujesz nie wcześniej niż po przyjęciu śr.trwałego do używania jak rónież od miesiąca następnego.Jeżeli Maja podała Ci że stosujesz stawkę roczną 14% to do momentu zrównania wartości tych odpisów z wartością początkową.Pozdrawiam Mirasek

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...