Gość milka Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Z działalności gosp. (sklep) na koniec roku wyszedł dochód 69tys. Jaki podatek od tej kwoty należy odprowadzić do US? Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość H Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zależy od formy opodatkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milka Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 na zasadach ogólnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 zeznanie roczne pit 36 lub 36l od dochodu odejmujesz kwote zapłaconych składek na ubezp.spoeczne /51/ od róznicy liczysz podatek i to bedzie :kwota x /ta która wyliczysz/ minus 85528= y teraz y razy 30%= z teraz z+7674,41= nalezny podatek od tego podatku odejmujesz wpłaty na zdrowotne/52/ i wpłacone kwoty/listopad razy dwa/ i masz kwote do zapłaty przy założeniuze nie ma byc liniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milka Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 maja skąd wiesz czy składki społeczne nie były wpisywane jako kup ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milka Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 tylko troche inaczej, bo były odprowadzane tylko skł. zdr. (sklep prowadzi emerytka 70lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 przyjęłam hipotetycznie ze nie zreszta mili chodziło prawdopodobnie o sam sposób loiczenia a nie o kwote myslę ze zadowoliłam ja swoja wypowiedzia wniskuje po podziekowaniach, z czego sie ciszę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi