Gość początkująca księgowa... Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 witam! mam oto taki dylemat i liczę na pomoc bardziej doświadczonych ode mnie:)mamy zatrudnić od 24 listopada do 24 grudnia osobę na umowę zlecenie;ma mieć płacone za godzine ze stawki minimalnego wynagrodzenia, czyli:listopad: 1276zł : 160godz = 7,98 (8 zł/godz.)grudzień: 1276zł : 168godz = 7,59 (7,60zł/godz.)i moje pytanie brzmi: jak zapisać jej w to w umowie i jak to liczyć?? Czy mogę zrobić tak, że w umowie będzie miała stawkę 7,60zł za godzinę, a za te 5 dni listopada zrobie jej wyrównanie?? czy muszę jej robić jak coś takie wyrównanie??Z góry dziękuję za wszelkie przejawy pomocy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 konieczność wyrównania do wys. minimalnego wynagrodzenia dotyczy umów o prace a nie umów zleceń. Tutaj możesz określić stawkę wg własnego uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 to prawdacześć wera, to ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 hejka. ja to ja :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi