Kategorie
Skocz do zawartości

pełna księgowośc

Gość beata
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem od tego roku na pełnej księgowości czy moge wrócić do KPiR w kolejnym roku jeśli nie przekrocze limitu 800 000 euro. I to bez niczyjej zgody, bo niektórzy twierdzą ,że trzeba prosić o zgodę naczelnika US.czy macie może jakąs podstawe prawną? bo znajoma sie upiera ,zę jak sie wejdzie do pełnej księgowości to już nie mozna z niej wyjść - chyba ,że za zgoda naczelnika US.Ja czytałam kiedyś,że wystarczy tylko powiadomić US....ale nie moge nic na ten temat znaleść i dlatego zwątpiłam

• 3 tygodnie później...
witam,nowy limit na 2008,tj 1200000 euro będzie obowiązywał w 2008(juz było pierwsze czytanie w s.),Gazeta Prawna podaje,iż w związku z tym będzie przedłużony termin zadeklarowania sie w US,odnośnie formy prowadzenia księgowosci,czy ktos wie coś moze na temat tego terminu?

najlepiej te sprawy kontrolować poprzez stronę Ministerstwa Finansów - tam na bieżąco podawane są wszelkie komunikaty i publikowane nowe akty prawnedo ~nOCIA - wydaje mi się, że już ten temat był dyskutowany i pytanie brzmiało identycznie :) - odpowiedź : jak najbardziej można, szerzej opisałam sprawę przy poprzednim zapytaniu (to był chyba Twój post, więc go odszukaj i poczytaj komentarze), a jeżeli nadal masz wątpliwości to zadzwoń albo do Izby Skarbowej, albo do KIP

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...