Gość beata Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam Czy to prawda ze wprowadzono limit dla przejścia na pełną księgowośc 1200000 euro? Czy to obowiązuje już w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barcie Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Narazie są plany i nie wiadomo czy chwyci już na rok 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 W tym tygodniu ma być przygotowany projekt zmian w ustawie o rachunkowości i ma on zakładać powdyższenie progu przejścia na księgi rachunkowe i nie wiadomo czy już od stycznia 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nOCIA Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jestem od tego roku na pełnej księgowości czy moge wrócić do KPiR w kolejnym roku jeśli nie przekrocze limitu 800 000 euro. I to bez niczyjej zgody, bo niektórzy twierdzą ,że trzeba prosić o zgodę naczelnika US.czy macie może jakąs podstawe prawną? bo znajoma sie upiera ,zę jak sie wejdzie do pełnej księgowości to już nie mozna z niej wyjść - chyba ,że za zgoda naczelnika US.Ja czytałam kiedyś,że wystarczy tylko powiadomić US....ale nie moge nic na ten temat znaleść i dlatego zwątpiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emasi Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 witam,nowy limit na 2008,tj 1200000 euro będzie obowiązywał w 2008(juz było pierwsze czytanie w s.),Gazeta Prawna podaje,iż w związku z tym będzie przedłużony termin zadeklarowania sie w US,odnośnie formy prowadzenia księgowosci,czy ktos wie coś moze na temat tego terminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delka Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 najlepiej te sprawy kontrolować poprzez stronę Ministerstwa Finansów - tam na bieżąco podawane są wszelkie komunikaty i publikowane nowe akty prawnedo ~nOCIA - wydaje mi się, że już ten temat był dyskutowany i pytanie brzmiało identycznie :) - odpowiedź : jak najbardziej można, szerzej opisałam sprawę przy poprzednim zapytaniu (to był chyba Twój post, więc go odszukaj i poczytaj komentarze), a jeżeli nadal masz wątpliwości to zadzwoń albo do Izby Skarbowej, albo do KIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi