Gość zrozpaczona iga Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Hej. Bardzo chciałam pomóc znajomemu, który prowadzi organizację pozarządowa. Poprosił, abym poprowadziła mu księgowość, ale jak się okazuje nie mam o tym bladego pojęcia. Dostałam księgę i raporty kasowe, na wzór. Raporty załapałam, ale księga to kula u nogi. Są jakieś konta 101, 131, 400, 740, 760, 763, 800, 860. Proszę podpowiedzcie mi coś. Od czego mam zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bisia Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Trzeba mieć pojęcie o pełnej księgowości - to nie da się tak "poradzić" na odległość, trzeba to zobaczyć i się nauczyć: kursy na samodzielnych księgowych. KPiR to inna para kaloszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 musisz poczytać ich politykę rachunkowości, zobaczyć plan kont, wymienione konta to: kasa, rachunek bankowy, koszty, 740, 763 nie wiem /może jakieś dotacje/, 760 przychody statutowe lub pozostałe, 800 fundusz statutowy, 860 wynik finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giny Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Oh, to na pewno nie łatwe zadanie. Infor wydaje "Rachunkowość non-profit" z pewnością Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi