Gość marta Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 27 listopada przelałam wynagrodzenia za listopad, tego samego dnia pracownik nam zaniemógł i poszedł do lekarza- dostał zwolnienie na 5 dni. Prawdę mówiąc to pierwsze "moje" zwolnienie, chociaz pracuje w tej jednostce 4 lata. Jeśli wynagrodzenie zostało wypłacone w pełnej wysokości to co dalej?Mogę zrobic korektę listy i potrącic pracownikowi przy grudniowym wynagrodzeniu?Co z deklaracjami do ZUS (mam termin do 5 grudnia), wpisuje tam takie wynagrodzenie jakie faktycznie otrzymał, a pomniejszam+RSA w grudniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hel Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 5 dni od 27 listopada to i tak przechodzi na grudzień. Możesz rozliczyć zwolnienie z grudniowego wynagrodzenia i w ZUS też rozliczyć wszystko w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 czyli za listopad bez RSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hel Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Tak. RSA w grudniu w dwóch pozycjach: osobno listopad i osobno grudzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi