Gość jolka Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 prowadzę działalnośc gosp. do tej pory sprzedawałam tylko firmom więc nie obowiązywała mnie kasa fiskalna , jeśli w tym roku rozszeżyłam działalność i oferuję usługi dla osób prywatnych , ale na te usługi wystawiam faktury vat ( usługi rem-budowl. ). czy po przekroczeniu obowiązującej kwoty będę musiała zakupić kasę fiskalną ? czy wystawiane faktury zwalniają mnie z tego obowiązku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Tak. Przy limicie powyżej 40tys netto dla osób fizycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zosia Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Wystawianie faktur VAT nie zwalnia z obowiązku instalacji kasy fiskalnej. Jeżeli sprzedaż przekroczy kwotę podaną powyżej (40000 netto)na rzecz osób fiz. kasę trzeba kupić koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jolka Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 bardzo dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 tak po przekroczeniu limitu masz obowiązek zainstalowania kasy fiskalnej ale uważaj na termin przekroczenia i zgłoszenia do US bo stracisz prawo do ulgi z tytułu zakupu kasy fiskalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi