Gość zoska Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Czy jako zgłoszony członek rodziny (współmałżonek(ka))osoby ubezpieczonej mogę podpisać umowę o dzieło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 a z kim chcesz podpisać umowę o dzieło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryśka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 zosiu-nie wiadomo o co ci chodzi? na tak zadane pytanie trudno o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 intuicja:malzonka zgloszona przy mezu do ubezp.zdrowotnego chce podpisac um. o dzielo.nie ma problemu - podpisuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryśka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUSCzy jako zgłoszony członek rodziny (współmałżonek(ka))osoby ubezpieczonej mogę podpisać umowę o dzieło???~weraśroda, 2 grudzień, 2009, 17:08Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUSdo zoski - możesz~zoskaśroda, 2 grudzień, 2009, 17:23Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUS..i nadal mogę być dopisana do męża (lecząc się, nie płacąc) i jednocześnie przyjmować co miesiąc umowy o dzieło???...~zoska jak myslisz o co chodzi zosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Maryska, nie wiem skad masz te wypowiedz zosi bo jej nie widze :) ale nawet zakladajac ze tak wlasnie jest to nie ma problemu. Nadal korzysta z ubezp.zdrowotnego przy mezu. Um. o dzielo zawarta z nie-pracowdaca nie podlega ubepieczeniom sus i nfz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zoska Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedzi :)Niestety dostawałam też informację od niektórych księgowych, że można dopisać się do swojego ubezpieczonego współmałżonka, tylko pod warunkiem, że nie posiada się żadnych dochodów.Czy znacie albo możecie podać jakiś paragraf albo przypis w prawie skarbowym czy w jakimś rozporządzeniu ubezpieczeń społecznych, który wyjaśnia opisaną sytuację (udowadnia, że jednak można zawierać umowy o dzieło)???... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi