Kategorie
Skocz do zawartości

Umowa o dzieło...?

Gość zoska
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maryśka
Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUSCzy jako zgłoszony członek rodziny (współmałżonek(ka))osoby ubezpieczonej mogę podpisać umowę o dzieło???~weraśroda, 2 grudzień, 2009, 17:08Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUSdo zoski - możesz~zoskaśroda, 2 grudzień, 2009, 17:23Odp: Przychód z umowy o dzieło a składki ZUS..i nadal mogę być dopisana do męża (lecząc się, nie płacąc) i jednocześnie przyjmować co miesiąc umowy o dzieło???...~zoska jak myslisz o co chodzi zosi?

Maryska, nie wiem skad masz te wypowiedz zosi bo jej nie widze :) ale nawet zakladajac ze tak wlasnie jest to nie ma problemu. Nadal korzysta z ubezp.zdrowotnego przy mezu. Um. o dzielo zawarta z nie-pracowdaca nie podlega ubepieczeniom sus i nfz

Dziękuję za odpowiedzi :)Niestety dostawałam też informację od niektórych księgowych, że można dopisać się do swojego ubezpieczonego współmałżonka, tylko pod warunkiem, że nie posiada się żadnych dochodów.Czy znacie albo możecie podać jakiś paragraf albo przypis w prawie skarbowym czy w jakimś rozporządzeniu ubezpieczeń społecznych, który wyjaśnia opisaną sytuację (udowadnia, że jednak można zawierać umowy o dzieło)???...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...