Gość ? Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 1500 przychód bez skladek na zus podatek ryczałt 8,5% jak wyliczyć zdrowotne i podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 zdrowotnego nie trzeba wyliczać, składka jest taka sama w tym rokuCzy płacisz składki zdrowotne ?a do odliczenia od podatku jest kwota 193,10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ? Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 ale jak z wyliczenia podatku wychodzi mi 127,50/ 8,5%/ to ile moge odliczyć zdrowotnego od tego podatku bo tu sie zakręcilam.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 skoro tyle wychodzi podatku to tylko tyle zapłaconej składki zdrowotnej możesz odliczyć, i tym sposobem ryczałt wychodzi na zero, nic nie trzeba wpłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ? Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 bardzo prosze o wyjasnienie bo właśnie nie rozumiem tego ze ryczłt jest 8,5% a mogę odliczyć zdrowotnej tylko 7,75? / a może nie? i wychodzi mi mala ale jednak kwota do zaplacenia robie to pierwszy raz i jestem ciemna jak tabaka w rogu moglabym prosić obrazowo jak to powinno wyglądac będę wdzięczna do grobowej deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryska Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 1.500*8.5%=127,50 składka zdrowotna 224,24 ale odliczasz 7,75%podstawy czyli z kwoty 2491,56 7,75%=193,09 i tyle możesz odliczyć, teraz liczysz podatek 127,50 minus zdrowotne 193,09 = -65,59 liczba ujemna czyli podatku nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ? Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 serdecznie dziekuję ,życze milego tygodnia pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi