Admin Logistyka Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Logistyka płynnych produktów spożywczych to wyzwanie dla operatorów TSL. Wystarczy nieodpowiednio przygotować cysternę, by zniszczyć transportowany towar. Powrót do artykułu: Logistyka płynnych produktów spożywczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Logistyka, jak i w ogóle transport płynnych produktów spożywczych w cysternach to ciekawe zagadnienie już na etapie pracy kierowcy. Słyszałem, że np. do wożenia śmietany zatrudniają tylko najlepszych kierowców. Chodzi o to, żeby w trakcie transportu jechać na tyle płynnie, by towar się nie zważył, bo jest takie ryzyko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kevin Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Najciekawsze jest chyba przewożenie towarów płynnych na festiwale, większe imprezy masowe. Wtedy trzeba sporo produktu (najczęściej alkohol), a żeby go dowieźć w odpowiednim stanie trzeba wyważyć temperaturę odpowiednią i jeszcze ją utrzymać. Myślę, że do takich zadań specjalnych sprawdzą się kaptury termoizolacyjne w różnej postaci. Można takie znaleźć np. w Protransie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala233 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Czy taki regał do magazynu sprawdzi się w przypadku płynnych produktów spożywczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Przemysł spożywczy jest bardzo dynamiczny, od produkcji do transportu mija bardzo mało czasu, więc wszystko musi być dobrze zorganizowane. Ważna jest oczywiście temperatura przechowywania, a to zapewniają np. takie kaptury termoizolacyjne jak można kupić w Protransie. Można je wykorzystać zamiast wynajmować samochody-chłodnie. Jeszcze więcej pracy jest przy transporcie ogromnych ilości jedzenia i picia (np. festiwale). To ciężka trudna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek99 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Jak wyglądają takie kaptury? Co można w nich przewozić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Kaptury termoizolacyjne służą do przewożenia produktów spożywczych, chemicznych i farmaceutycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fc Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Nie wiecie gdzie dokładnie można je kupić w ilościach hurtowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Sprawdź sobie w Pro-trans. U nich na pewno kupisz w hurtowych ilościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kondrat33 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 A inne wskaźniki temperatury? Coś polecacie konkretnego jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Czy ktoś z Was korzystał z takich rozwiązań w branży spożywczej - https://clean-access.com/oferta/lance-ultra-hygienic-i-dysze/Pod względem jakości i parametrów wszystko jest w jak najlepszym porządku, tak mi się wydaje. Czy ma sens testowanie i analizowanie innych rozwiązań? A jeśli tak, to jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi