Skocz do zawartości


Odpowiadanie w temacie: Mała gastronomia w ramach franczyzy


Opcje wiadomości

Zarejestruj się na forum!

Dzięki rejestracji nikt nie użyje Twojego nicka.
Rejestracja zajmuje tylko chwilę!

Logowanie » Rejestracja


  • PODAJ SŁOWNIE wynik: 8 + 9 =

    wraz z polskimi znakami jeśli takie występują.
  lub Anuluj


Podsumowanie tematu

adamela

Napisano 13 luty 2019 - 23:44

Własna restauracja to wcale nie jest łatwy kawałek chleba, o wszystkim trzeba myśleć, na wielu rzeczach trzeba się znać. Musisz starannie dobierać meble, zastawę stołową, zadbać o dobrej jakości profesjonalne wyposażenie takie jak np zmywarki winterhalter bo czystość naczyń to też podstawa w tym biznesie.


Napisano 12 luty 2019 - 17:32

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość że są bardzo niskiej jakości do tego w cenach dużo wyzszych niż dostępnie w pierwszej lepSzej hurtowni jak np. Makro(ser Biesiadowo produkcji polmlek cena 36 zł makro ten sam ser aczkolwiek bEz logo biesiadowo 32 zł). Wspomniane wsparcie podczas prowadzenia biznesu to marketingowy zabieg.Znajomi którzy składali reklamację na jakośc dostarczanych produktów otrzymywali "Pisma ostrzegawcze" od kancelarii reprezenrującej firme wojtex o zaprzestaniu składania reklamacji gdyz są bezzasadne i narażaja firmę na koszty wysyłania pracowników na kontrolę .Lokale nie dośc że posiadaja zupełnie różne menu na które początkowo firma pozwala,później firma ma pretensje i każe zmieniac menu jako nie zgodne z konceptem ,to jeszcze okazuje sie ze kazdy franczyzobiorca otrzymuje inne ceny na towar !!! o czym firma przy podpisywaniu umów franczyzowych nie informuje (np rabat zależny od wielkosci zamówień),wpisywany jest stały rabat aczkolwiek widac są lepsi i gorsi franczyzobiorcy..W przypadku jakiejkolwiek skargi lub informacji ze z produktami cos jest nie tak Biesiadowo składa zawsze na pracowników lub właścicieli lokali gydż u nich problem NIGDY nie występuje.Ponoć są receptury !! aczkolwiek czesc pizzeri musi kupowac gotowe sosy od firmy wojtex a część może je robić samodzielnie.Jako była włascicielka całkowicie odradzam inwestycję.

Napisano 20 wrzesień 2016 - 09:53

Zawsze marzyłem o założeniu własnej małej gastronomii. Całe kształcenie ukierunkowałem pod gastronomię. Gdy w końcu uzbierałem środki pracując na zmywakach i kelnerując, poznałem biznes od podszewki i razem z żoną otworzyliśmy własny lokal. Jednak o ile przygotowywanie dań i obsługa nie stanowiły dla nas problemu, tak niestety biznesplan nam nieco nie wypalił. Wówczas bardzo pomogła nam marka Holly Powder, której przedstawicieli poznaliśmy na targach Euro Gastro w Poznaniu. Współpraca okazała się owocna, mogliśmy zachować dotychczasową nazwę lokalu i wystrój, natomiast za zainwestowaną sumę otrzymaliśmy sprawdzony Know How, pełne wsparcie, wysokiej jakości produkty oraz materiały promocyjne i szkolenia. Osobom wahającym się przed rozpoczęciem przygody z małą gastronomią polecam zapoznanie się z ofertą i możliwościami marki Holly Powder.

Admin Moja Firma

Napisano 12 listopad 2013 - 19:57

Choć gastronomia w Polsce stała się jedną z ofiar kryzysu gospodarczego, nie ostudziło to znacząco zapału indywidualnych przedsiębiorców do inwestowania w ten biznes. Powrót do artykułu: Mała gastronomia w ramach franczyzy

Podgląd całego tematu (otwiera nowe okno)