koniec umowy na czas określony a zwolnienie lekarskie
Rozpoczęty przez Gość_am, lut 02 2008 16:55
wróć do serwisu Kadry
574 odpowiedzi w tym temacie
#4 Gość_Ada
Napisano 30 lipiec 2008 - 10:37
Mam pytanko i dziękuję za odpowiedź ! Pracownikowi kończy się umowa na czas określony w dniu 31.07.2008r. natomiast dostarczył zwolnienie lekarskie od 23.07 do okresu poza okres trwania umowy ( prawdopodobnie będzie przedłużał ). Pytanie brzmi, co z niewykorzystanym 5 dniowym urlopem i kto po zakończeniu trwania okresu umowy płaci pracownikowi za zwolnienie lekarskie ? Mniej więcej wiem, ale wolałabym się upewnić... Z góry serdecznie dziękuję za wskazówki :-)
#12 Gość_Leon
Napisano 11 grudzień 2008 - 23:44
Prosze wskazac czy okres pobierania zasiłku chorobowego, który został przyznany przed rozwiazaniem umowy o pracę na czas określony i trwa po jej rozwiązaniu wlicza się do stażu pracy. Zasiłek ten jest wypłacany przez zus, który wystawił stosowne zaświadczenie o okresie jego pobierania. Kadrowiec odmówił doliczenia tego okresu. czy postapił słusznie?
#14 Gość_mijja
Napisano 16 luty 2009 - 23:50
Mam prośbę o informację co w przypadku jeśli pracownik zatrudniony na czas określony na 3/4 etatu (który jest emerytem) przynosi zwolnienie lekarskie w dn. 31.01., (czyli w ostatnim dniu trwania umowy o pracę), które kończy się 22 lutego. Czy w przypadku pracownika o statusie emeryta również ZUS płaci wynagrodzenie za zwolnienie lekarskie po okresie zakończenia umowy o pracę?
#17 Gość_ossa
Napisano 23 luty 2009 - 20:34
jeżeli Twoja choroba będzie trwała nieprzerwanie przynajmniej 30 dni, to będziesz miała prawo do zasiłku chorobowego z zus, od pracodawcy pobierasz wypełniony druk z-3, który zanosisz do swojego zusu razem ze zwolnieniami, kiedy zsumowany okres niezdolności do pracy będzie wynosił min, 30 dni
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych