- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 27 marzec 2008 - 21:12
Napisano 27 marzec 2008 - 22:40
Napisano 28 marzec 2008 - 09:42
Napisano 04 maj 2016 - 08:33
Jak samodzielnie prowadziłem rekrutację pracowników to miałem ogromną rotację. Praktycznie non stop ludzie przychodzili i odchodzili. Nie miałem już na to nerwów i skorzystałem z agencji pracy tymczasowej worksol.pl. Teraz płacę abonament, a oni w zamian dbają o optymalizację zasobów roboczych. Wywiązują się z obowiązków terminowo i szczerze mówiąc nawet z Ukraińców korzystam (dwóch na stałe jest, bo agencja pomogła załatwić karty pobytu, a nawet jednego Ukraińca ochroniła przed deportacją, bo wystąpił drobny kłopot w trakcie współpracy). Kultura pracy Ukraińców bardzo mi się podoba. Doceniają pracę i się wywiązują z obowiązków. Agencja Worksol wiem, że ma przede wszystkim ogromną bazę kontaktów na Ukrainie, rozumie też kwestie formalne związane z legalizacją pobytu. Samodzielne zatrudnianie cudzoziemców nie ma sensu. Lepiej wybrać ich ofertę. Mówię z doświadczenia. Dobra opcja ten leasing pracowniczy. Można robić swoje i nie martwić się o kadrę.
Napisano 04 maj 2016 - 14:38
Potwierdzam relację przedmówcy, ja także próbowałem samodzielnie szukać Ukraińców do pracy, ale to było zbyt pracochłonne. Znalazłem stronę www.polskaagencjapracy.com.pl i skorzystałem z ich usług. Szybko, sprawnie. Pomimo, że dwaj pracownicy się nie sprawdzili, to otrzymaliśmy natychmiast zastępstwo bez dodatkowych opłat, w ramach gwarancji. Ogólnie byłem bardzo zadowolony, choć inżyniera do nadzoru ciągłości ruchu nie potrafili zrekrutować w wyznaczonym terminie.
Napisano 09 maj 2016 - 08:52
Prowadzę duży biznes produkcyjny, który dostaje też sporo zleceń zagranicznych o charakterze krótkoterminowym. W takim przypadku potrzebuję kilkunastu pracowników tymczasowych. Zatrudniam ich od ponad dwóch lat przez agencję worksol.pl. Daję im pieniądze, a oni na siebie biorą odpowiedzialność za zatrudnienie, legalizację pobytu cudzoziemców i inne formalności. Żaden pracownik nigdy mi się nie skarżył na wielkość wynagrodzenia czy terminowość wpłat. Na potrzeby kadrowe reakcja niezwykle szybka.
Napisano 27 wrzesień 2016 - 06:12
Firma Eurojobs.info specjalizuje się w pomocy przy pozyskaniu wykwalifikowanych pracowników z Ukrainy na stanowiska pracy jak: spawacz, ślusarz, elektryk, hydraulik, pracownik fizyczny (produkcja, magazyn) oraz wielu innych.
Szukamy i podejmujemy współprace tylko z fachowcami w swojej branży.
Proponujemy 2 warianty współpracy:
Consulting pracowniczy - agencja pracy przejmuje obowiązki rekrutacyjne (wyszukiwanie kandydatów, selekcja CV, itp), za które jednorazowo pobiera opłatę po okresie próbnym. Pracownik natomiast jest zatrudniony w firmie klienta i to on sprawuje nad nim nadzór.
Leasing pracowniczy- wypożyczenie pracowników zatrudnionych w agencji pracy do wykonywania pracy na rzecz klienta. Sprawy związane z legalizacją pobytu, prowadzenie kadrowe, szkolenie BHP oraz inne obowiązki są po stronie agencji pracy.
W związku z zakwaterowaniem pracowników, ten rodzaj współpracy jest możliwy tylko na terenie Krakowa i okolic.
W celu uzyskania dodatkowych informacji na temat współpracy, serdecznie zapraszamy do wizyty naszej strony oraz kontaktu telefonicznego lub mailowego.
Eurojobs.info - bo biznes tworzą ludzie.
Telefon:
537 958 698
Napisano 30 wrzesień 2016 - 15:51
http://www.aterima.pl/- tutaj się zgłoście. Ta firma prowadzi leasing pracowniczy , sami nie musimy się niczym przejmować, agencja zajmie się wszystkim za was.
Napisano 13 październik 2016 - 12:46
Posiadam już obywatelstwo polskie, a wszystkie sprawy wizowe załatwiała za mnie agencja worksol.pl i to od bardzo dawna. Mogłem się za ich pośrednictwem rozliczyć z US, do tego wspierali mnie przy wybieraniu lekarza rodzinnego. Ja pochodzę z Ukrainy i wiem, że agencja bardzo specjalizuje się na tym rynku i mógłbym ją polecić każdemu cudzoziemcowi, który nie zna się na formalnościach zatrudnienia w Polsce. Wystarczy zgłosić do nich po prostu podobną chęć, a oni już wszystko wytłumaczą i zadbają o tzw. papierkową robotę. Mam nadzieję, że mój komentarz okaże się komuś pomocny.
Napisano 02 listopad 2016 - 10:36
Sporo hostess z Ukrainy (piękne dziewczyny) zatrudniłem przez worksol.pl. Rozliczenie za konkretne godziny pracy, duża elastyczność. Do tego agencja zadbała o zakwaterowanie dziewczyn i za formalności wizowe. Fajna współpraca i na pewno skorzystałbym drugi raz, gdyby była taka potrzeba.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 22:21
Guest_Kenobiobiwan - dziś, 21:57
koleżanka - dziś, 21:42
Guest_Niko - dziś, 21:40
koleżanka - dziś, 21:38
Pracownik5 - dziś, 21:30
Guest_Bujarska - dziś, 21:14
aniolek - dziś, 21:00
fiskimiriski - dziś, 20:03
KoserCalven - dziś, 19:45
Guest_ - dziś, 18:52