- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 02 sierpień 2006 - 14:40
Napisano 02 sierpień 2006 - 15:30
Napisano 03 listopad 2010 - 09:56
Napisano 21 czerwiec 2013 - 13:40
Witam,
Chcę zatrudnić się na stanowisku specjalisty ds. BHP. Czy wobec tego muszę odbyć szkolenie wstępne? Kto przeprowadza takie szkolenie BHP?
Starszy specjalista - specjaliście ds. BHP, starszemu specjaliście - główny specjalista ds. BHP, natomiast głównemu specjaliście - to chba pracodawca.
Napisano 03 lipiec 2013 - 10:49
Myślę, że prawidłowa odpowiedź na pytanie powinna brzmieć następująco:
-szkolenie wstępne ogólne jest ważne przez okres zatrudnienia pracownika w zakładzie,
-szkolenie wstępne stanowiskowe jest ważne przez okres zatrudnienia pracownika na danym stanowisku
Napisano 16 listopad 2015 - 13:06
Ewa - nieprawda, w okresie do 12 m-cy pracownik odbyć szkolenie okresowe bhp jezeli nie jest pracodawca lub osoba kieruaca pracownikami .Nie bezterminowych szkoleń w zakresie bhp, wyatkiem sa osoby które ukończyli szkoę o kierunku bhp .
Mówimy o instruktażu stanowiskowym co innego jest szkolenie wstępne BHP, okresowe, czy kontrolne.
Owszem do roku czasu po szkoleniu wstępnym jest obowiązek przeprowadzenia szkolenia okresowego i to nie jest zależne od ilości szkoleń stanowiskowych. Nawet Ci którzy ukończyli szkołę.. nie mają bezterminowych, oni mają szkolenia co 5 lat.
Napisano 27 listopad 2015 - 12:14
Dla zwykłych pracowników szkolenie wstępne ważne jest 1 rok, potem potrzebne są następne szkolenia okresowe. Dla osób kierujących pracownikami ten okres skrócony jest do 6 miesięcy.
Napisano 11 październik 2017 - 20:59
Wszystko to prawda, dodam, że aby kierownik mógł przeprowadzić instruktaż stanowiskowy swojego nowego pracownika to sam musi mieć ukończone szkolenie okresowe BHP dla osób kierujących pracownikami. Wynika to z faktu, że aby kierownik mógł szkolić musi być zapoznany z zasadami prawidłowego prowadzenia instruktażu a tą wiedzę nabędzie np. na swoim szkoleniu okresowym bo jest to w programie. Można o tym poczytać tu : https://www.purebhp....oze-poprowadzic Reasumując kierownik przechodzi szkolenie wstępne ogólne i stanowiskowe po przyjęciu do pracy a później szkolenie okresowe BHP w ciągu sześciu miesięcy ale jeżeli w firmie nie ma innych kierowników którzy mogą przeprowadzić instruktaż stanowisko nowo przyjętych pracowników to osoby kierujące pracownikami powinny przejść szkolenie okresowe BHP zanim zostanie zatrudniony jakiś nowy podwładny. W przeciwnym wypadku nie ma kto przeszkolić nowego pracownika a bez tego nie można go dopuścić do pracy.
Napisano 07 listopad 2017 - 14:40
Do przeprowadzenia takiego szkolenia przyda się profesjonalna obsługa bhp warszawa. Dobra firma szybko i skutecznie opanuje temat.
Napisano 09 listopad 2017 - 16:27
Jak już mowa o sprawdzonych formach, które na co dzień zajmują się prowadzeniem szkoleń z zakresu bhp to ja ze swojej strony polecam tą firmę z Krakowa https://www.bhp-cent.../szkolenia-bhp/. Szkolenia prowadzone w sposób ciekawy dla uczestników. Firma ma spore doświadczenie i cieszy się dobrą opinią wśród klientów.
Napisano 23 listopad 2017 - 15:04
Szkolenia wstępne dla kierowników ważne są pół roku, dla wszystkich innych stanowisk 1 rok. Więcej dowiedzą się Państwo na szkoleniach organizowanych przez http://www.bhpactive.pl.
Napisano 27 listopad 2017 - 09:22
Szkolenia są ważne, czasami warto wiedzieć coś więcej. Ja byłem zatrudniony na umowie zlecenie i mój zleceniodawca mnie nie przeszkolił. Bałem się, że mogę dostać za to jakąś karę. Sam się przeszkoliłem w domu z pomocą firmy prowadzącej szkolenia online, co jest nawet fajną opcją bo nigdzie iść nie trzeba. Jakby ktoś był zainteresowany to na tej stronie http://onlinebhp.com/mają całkiem spoko wybór w przyzwoitych cenach
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_Aga - dziś, 16:21
ZosiaA - dziś, 15:46
pawelszabla - dziś, 15:26
Guest_Gość - dziś, 15:24
Guest_Jerry - dziś, 15:21
Guest_Jerry - dziś, 15:21
Guest_ - dziś, 15:14
Guest_Gość - dziś, 15:13
pawelszabla - dziś, 15:13
Guest_Jagoda - dziś, 15:04
Guest_ - dziś, 14:52