Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak otworzyć własny pub


wróć do serwisu Moja Firma 30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Admin Moja Firma

Admin Moja Firma

    Zaawansowany użytkownik

  • Administratorzy forów
  • 102231 postów

Napisano 19 luty 2009 - 15:55

Rynek gastronomiczny jest bardzo konkurencyjny, ale dla nowych lokali serwujących piwo i nie tylko wciąż jest jeszcze miejsce. Powrót do artykułu: Jak otworzyć własny pub

#2 Guest_wiem

Guest_wiem
  • Goście

Napisano 19 luty 2009 - 15:55

zanim zaczniesz, najpierw idź do Inspekcj Sanitarnej a tam się dowiesz że najpierw zatwiedzić trzeba projekt, a to nie łatwe,potem pobrać wodę /330zł/ potem długo czekasz na zatwierdzenie, koszmar przy odbiorze

#3 Guest_vice

Guest_vice
  • Goście

Napisano 20 luty 2009 - 08:33

kolego ,,wiem" szczera prawda.

#4 Guest_piotr 25

Guest_piotr 25
  • Goście

Napisano 04 lipiec 2009 - 03:44

niewiem czy to naprawde takie cienzkie do zalatwienia lae mysle ze warto sprubowac

#5 Guest_tom

Guest_tom
  • Goście

Napisano 26 lipiec 2009 - 00:53

malo oplacalny interes

#6 Guest_Moni

Guest_Moni
  • Goście

Napisano 26 październik 2009 - 19:15

ja sróbuje najwyżej bankrutem zostanęa co tam

#7 Guest_xxxxxx

Guest_xxxxxx
  • Goście

Napisano 12 luty 2010 - 15:46

koszty otwarcia pubu sa troche zawyżone

#8 Guest_pikotiko

Guest_pikotiko
  • Goście

Napisano 18 maj 2010 - 20:24

Mam fajny pomysł na otwarcie pubu w Warszawie, Bedzie to mieujsce klimatyczne, bardziej retro, mam pytanie gdzie (dzielnica) najlepiej otworzyc cos takiego? i jakie to sa koszty?nie mam wlasnego wkladu.pozdrawiam

#9 Guest_zamosc

Guest_zamosc
  • Goście

Napisano 24 maj 2010 - 20:10

jest ktos kto czeka na nas,i ma juz oczy napuchniete od placzu i wygladania nas,jest to miasto-LWOW!!!tam otwierajmy sklepy,lokale,piekarnie,kioski,polskie taxi,hotele,stacje benzynowe,apteki,radio,dyskoteki,przychodnie,dentysci,fryzjerstwo,kosmetyka,to nasze miasto!odbudujmy je! lwow czeka a my nic nie robimy,pokazmy im rozwoj ekonomiczny!jestesmy juz gotowi na to!

#10 Guest_magi

Guest_magi
  • Goście

Napisano 11 grudzień 2011 - 21:34

ja mam zamiar sprubowac otworzyc bar i mysle ze to fajny pomysl kto nie probujte ten niewie co traci

#11 Guest_henryk

Guest_henryk
  • Goście

Napisano 16 grudzień 2011 - 16:15

ja mysle nad otwarciem baru w malej miejscowosci w woj lubelskim ale nie mam pojecia jakie sa z tym zwiazane koszty i jakie trzeba miec pozwolenia itp jesli ktos cos wie na ten ,temat to prosil bym o odpisane z gory pozdrawiam :)

#12 Guest_magi

Guest_magi
  • Goście

Napisano 17 grudzień 2011 - 15:06

w urzedach pytalam i nie jest to trudne koszta sa duze gluwnie zwiazane z koncesja ja otwieram w lutym w bielsku bialej

#13 Guest_maciek

Guest_maciek
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 12:53

czy to prawda że trzeba mieć praktykę gastronomiczną ab otworzyć bar

#14 Guest_gastrocomplex

Guest_gastrocomplex
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 15:38

nie trzeba mieć praktyki zeby otworzyć bar.jeśli szukacie pomocy przy otwarciu tego typu biznesu, szukacie receptur na ciasto do pizzy , kebaba, potrzebujecie szkolenia to proszę dzwonić 601-065-360

#15 Guest_Barista

Guest_Barista
  • Goście

Napisano 23 maj 2013 - 09:09

Chcąc otworzyć pub/restaurację musisz mieć przede wszystkim mieć na nią pomysł, powinieneś wiedzieć czego chcesz. Będzie to kierunkowało Twoje dalsze działania jak znalezienie lokalu, zatrudnienie personelu, przystosowanie lokalu i inne inwestycje.Bądźmy szczerzy, musisz się postarać, gdyż zjeść/wypić można w bardzo wielu miejscach. Pomimo tego, że w centralnych, ruchliwych miejscach miast - restauracji nie brakuje, to jednak trudno jest znaleźć miejsce gdzie można w spokoju i miłej atmosferze, za niewygórowaną cenę zjeść dobry obiad, lub kolację. Otwarcie restauracja to ryzykowna inwestycja i trzeba uważać aby nie była chybiona.Dobry restaurator musi naprawdę po pierwsze wiedzieć czego chce a po drugie kochać to co robi. Można przygotować super biznes plan, zatrudnić dekoratora wnętrz i wydać „kupę” kasy na remont lokalu, ale nic to nie da jeśli zabraknie Ci determinacji i entuzjazmu w pokonaniu trudności i dobrego pomysłu, którym zarazisz klientów.Myśląc o założeniu restauracji/pubu, zwróć uwagę na demograficzne otoczenie (jeśli masz już lokal, a jeśli nie to znajdź odpowiednią lokalizację do swojej koncepcji, nie może być ona zupełnie oderwana od rzeczywistości): jacy potencjalni klienci będą przeważali w okolicy i ilu ich będzie. Nie patrz tylko na to co jest dzisiaj, ale zakładając taki biznes jak pub musisz myśleć perspektywicznie, wybiegając w przyszłość na co najmniej kilka lat.

#16 Michał003

Michał003

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 14 postów

Napisano 24 maj 2013 - 12:56

Dobry artykuł

#17 Guest_Janusz512

Guest_Janusz512
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2013 - 10:33

Jeśli Twoim targetem będą ludzie w wieku 18-30 to moim zdaniem możesz pomyśleć coś o rockowym klimacie. To się teraz sprzedaje. Jeśli się jest kreatywnym to warto zainwestować w coś takiego. Przykładowo możesz zapraszać młode kapele, które często nawet za samą możliwość pokazania się przed szersza publiką wystąpią u Ciebie za małe pieniądze lub nawet za darmo. Nazwa lokalu też musi być chwytliwa i najlepiej jeszcze jakbyś zaoferował "studenckie" ceny. Byłem ostatnio na szkoleniu, na którym właśnie omawialiśmy marketing i reklamę knajp. Łatwo się załapać na takie szkolenia koło Twojego miejsca zamieszkania, patrz przykładowo tutaj masz szkolenia  lean . Daj znać jak się Twoja firma rozwija. Powodzenia!

 



#18 Guest_Poematik

Guest_Poematik
  • Goście

Napisano 18 maj 2014 - 17:01

w urzedach pytalam i nie jest to trudne koszta sa duze gluwnie zwiazane z koncesja ja otwieram w lutym w bielsku bialej

Otworzyles juz w bielsku ten bar?



#19 Guest_miki

Guest_miki
  • Goście

Napisano 24 październik 2014 - 18:43

po przeczytaniu tego bardzo przydatnego artykułu jedno stwierdzam... państwo okrada na tych koncesjach naprawde po złodziejsku... nie dość, że tak wysoka opłata za pierwszą koncesję to jeszcze trzeba odpalać na konto panstwa z rocznych dochodów... i co oni robią z naszymi pieniedzmi potem skoro zbijaja majątek na opłatach skarbowych i podatkach i ciagle jest dziura w budżecie!!! masakra !!!!!!

#20 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 22 marzec 2015 - 22:26

Polecam firmę gastrosukces.pl Indywidualne podejście. Budują każdy projekt od podstaw.



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych