Gość Szymon Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Chronologicznie:W sierpniu 2022 zapłaciłem o 27 zł mniej na podatek zryczałtowany za lipiec.W październiku zauważyłem mój błąd i wpłaciłem wyższą kwotę na podatek zryczałtowany za wrzesień o 37 zł (27 zł + 10 zł w razie odsetek).Chciałbym się dowiedzieć, czy powinien tę sprawę najpierw wyjaśnić z US (dokonać przeksięgowań, etc.), czy mogę spokojnie od razu rozliczyć PIT-28 za poprzedni rok, wpisując w formularz prawidłowe kwoty podatku (te które powinienem wpłacić) i sprawa w ten sposób samoistnie zostanie rozwiązana przez US - zwrócą mi tyle ile należy, a to co trzeba to ewentualnie potrącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia To drugie rozwiązanie stosujesz, wykazujesz podatki takie jakie powinny być, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi