Kategorie
Skocz do zawartości

Jak zorganizować udany wyjazd firmowy

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjazdy firmowe to nowoczesna i bardzo efektywna forma integracji, nagradzania i motywacji pracowników. Starannie zaplanowany, zorganizowany i zrealizowany wyjazd integracyjny to nieoceniona korzyść dla firmy, która inwestuje w entuzjazm i kreatywność ludzi, uwalniając ich intelektualno-twórczy potencjał - najważniejszy czynnik sukcesu każdej firmy. Powrót do artykułu: Jak zorganizować udany wyjazd firmowy

• 3 miesiące temu...
Zgadza się dobrze zorganizowany wyjazd motywacyjny czy impreza firmowa, to wartość sama w sobie dla pracownika jak i firmy. Korzystają na tym wszyscy. Podstawą jest dobry i ciekawy program, który odpwiednio dobrany angażuje odpowiednio wszystkich uczestników. I wcale nie trzeba zawsze daleko wyjeżdżać. Spokojnie można to zorganizować to w Polsce.

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Dobrze, gdy ma się firmę lub biuro podróży, które zadba o najmniejsze szczegóły. Ja byłam jakiś czas temu w ramach opcji; wyjazdy motywacyjne na wschodzie (z travel style i było przeenergetycznie ;-)  akumulatory naładowane na najbliższy rok! także moi drodzy, w ogóle się nie zastanawiajcie, czy jechać, czy też nie :-)

• 4 tygodnie później...

Alkohol jest dla ludzi, ale jak jest ciekawy program integracyjny, to naprawdę ludzi rozwala na łopatki. Potrafią być pochłonięci zajęciami. Oczywiście musi być odpowiednia organizacja, doświadczona obsługa oraz odpowiednio dobrana tematyka i zakres integracji. Na przykład tutaj ZeroNudy jest sporo możliwości.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

W zasadzie to jest kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca, zobaczcie - http://www.zielonapolana.com.pl/oferta_dla_firm.php Jeśli na wyjeździe macie basen, plażę, kort, saunę, kulig, ognisko, wieczorną zabawę i więcej, to wiadomo, że tylko korzystać, prawda? Taka integracja to już coś, pozostaje jedynie kwestia odpowiedniego składu.

• 2 miesiące temu...
Gość Tomasz Żubrik
My lubimy się integrować nie podczas siedzenia i picia alkoholu ale raczej "ruchowo": Dostałem ofertę organizacji imprezy od Tokantis i odrazu z niej skorzystałem. Jakie oni mają pomysły!! Dla swojego teamu wybrałem rajd off-roadowy terenówkami. Emocji co nie miara! Jednak co dobra agencja to dobra agencja!

• 5 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...

Niewątpliwie liczy się miejsce, w którym odbędzie się cała impreza. Musi to być naprawdę wyjątkowy obiekt. Myślę, że bardzo dobrym rozwiązaniem będzie Hotel Sułkowski. Tutaj http://www.hotelsulkowski.pl można się zapoznać z jego ofertą. Mają znakomitą obsługę i przepyszne jedzenie. Plusem jest też sama lokalizacja. Hotel znajduje się bowiem w parku krajobrazowym, nad samym jeziorem.

• 9 miesięcy temu...
Dla naszej firmy wyjazd integracyjno-szkoleniowy zorganizowali ludzie z maciaszczyk.pl. Było naprawdę fajnie, profesjonalna obsługa, poza tym miło było oderwać się od pracy chociaż na chwilę.

• 3 miesiące temu...

Grunt to znaleźć odpowiednią firmę która profesjonalnie i kompleksowo przygotuje nam taką imprezę firmową. Ja polecam http://www.przysiolekkresy.pl/konferencje/imprezy-integracyjne-dla-firm z których usług mieliśmy przyjemność skorzystać, myślę że jest to najbardziej odpowiednie miejsce na organizację udanego wyjazdu firmowego wink.png

Punkt 1. Znaleźć odpowiednie miejsce. Ja swojego czasu byłam w Łodzi, w hotelu http://campoverde.pl . Mają niesamowite pokoje, wystrój akurat taki jak lubię. Z tego co widziałam, to niektórzy mieli w pokoju jacuzzi. No i nasza prezentacja wyników firmy też się udała. 

• 10 miesięcy temu...
Ważne, żeby dopasować aktywności do możliwości wszystkich uczestników takiego wyjazdu. Częstym błędem jest właśnie skupienie się na super ekstremalnych atrakcjach, a na miejscu okazuje się, że połowa grupy fizycznie nie daje rady, albo po prostu się boi. I cały misterny plan pada. Porządne organizowanie takiego wyjazdu to nie w kij dmuchał. Niby wydaje się to proste, ale naprawdę na sporo detali trzeba zwracać uwagę. Tu masz miniporadnik, jak się do tego zabrać: https://bissole.pl/wyjazdy-motywacyjne/

Na dole strony masz od razu kilka inspiracji na przyszłość. Pozdrawiam!

• 1 rok później...

We Wrocławiu znam uczciwe biuro turystyczne Prom, http://imprezy.biz.pl/. Transport zawsze bardzo komfortowy i do tego się przykładają. Byłem w kopalni soli raz, dwa razy za granicą – Słowacja, Praga. W następnym roku jedziemy z nimi do Berlina, bo jest naprawdę w porządku i plan masz przemyślany. Jak nie masz pomysłu na integrację, a chcesz jednak wykorzystać potencjał takiego eventu to warto się do nich odezwać. Spotkanie wstępnie bez zobowiązań, więc i tak niczym nie ryzykujesz. Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
My pracujemy w branży sportowej, dlatego i w tym charakterze zorganizowaliśmy sobie wyjazd integracyjny. Głównym organizatorem tego wyjazdu była ekipa z Armageddon challenge. Przez trzy dni mielismy różne gry i biegi zespołowe, no nasz team bawił się zacnie i do dziś to wspominamy ;)

• 5 miesięcy temu...
Gość Robert Frąckowiak

Najlepiej wybrać firmę eventową do takiego zadania -ale uwaga firmę która ma zaplecze sprzętowe, inaczej nie polecam ponieważ nadpłacicie od 30 do 100% za to samo :)

U nas w firmie (branża telekom) od lat podpieramy się firmą Adrenalina Club z Nieporętu pod Warszawą www.adrenalinaclub.pl , jeżeli weźmiesz od nich atrakcje to cały event zorganizują od Ado Z bez prowizji, hotel, disco, alko, jedzenie, transport - jedna faktura i nic się nie martwisz za całe 0 zł prowizji :)

• 1 miesiąc temu...
Moja firma współpracuje ściśle w zakresie organizacji imprez z firmą Orchidea Group. Wszystkie oddziały w PL korzystają z ich usług, jeżeli chodzi o organizację stanowisk na targi, imprez dla naszych klientów lub integracji pracowniczych. W końcu, jeżeli ma się dobrego specjalistę, to warto się nim dzielić. U nas pracownicy znają się między oddziałami, więc łatwo polecać sobie organizatora. Na szczęście Orchidea działa na dużą skalę. Kilka razy reprezentowałem firmę na naszych konferencjach i zlotach. To, co Ci ludzie dla nas stworzyli w ostatnim czasie, sprawiło, że aż mi opadła szczęka. Zresztą wystarczy spojrzeć na ich portfolio na stronie, żeby wiedzieć, że mają rozmach! :D

• 1 rok później...

Na pewno warto określić jaki jest cel wyjazdu i by był on udany skonsultować go z pracownikami / uczestnikami. Jeśli ma to być wydarzenie jak szkolenie czy konferencja to na pewno ważne jest by wybrać na nią miejsce. Na https://www.rajskagora.pl/ dostępna jest oferta miejsca które dysponuje salami konferencyjnymi i szkoleniowymi. Trzeba tylko sprawdzić warunki. 

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...