Kategorie
Skocz do zawartości

Praca w OPS i UG

Gość Staszek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem informatykiem w jednym z miejskich ośrodków pomocy społecznej i jestem zatrudniony na cały etat.Czy mogę dodatkowo podjąć pracę na stanowisku informatyka na 1/2 etatu w urzędzie gminy?Kwestie godzinowe nie odgrywają w tym momencie znaczenia (da się pogodzić).Pozdrawiam,

Tak, możesz być zatrudniony.Tylko musisz wypełnić oświadczenie pracownika dla celów obliczenia miesięcznych zaliczek na podatek dochodowy u nowego pracodawcy-bo zaliczki są ściągane albo w jednym zakładzie pracy lub w drugim-Twoja decyzja gdzie więc musisz się zdeklarować albo w jednym zakładzie lub w drugim-dobra kadrowa wie co na rzeczy to zapytaj(kto pyta nie błądzi).A w rozliczeniu rocznym możesz powiększyć sobie Koszty Uzyskania Przychodów ze względu na zatrudnienie w obu zakładach pracy-jest to korzystne dla Ciebie. Jak w jednym miejscu zamieszkania masz te zakłady pracy to te koszty masz w wysokości 2002,05 zł rocznie a jak dojeżdżasz do innej miejscowości do drubiego zakładu pracy to 2502,56zł rocznie.

I powodzenia Dołączona grafika

Kasia

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...