Gość Staszek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam,jestem informatykiem w jednym z miejskich ośrodków pomocy społecznej i jestem zatrudniony na cały etat.Czy mogę dodatkowo podjąć pracę na stanowisku informatyka na 1/2 etatu w urzędzie gminy?Kwestie godzinowe nie odgrywają w tym momencie znaczenia (da się pogodzić).Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atut Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A da się? kogo pytasz i o co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Staszek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A da się? kogo pytasz i o co?Da się da, fizycznie się da. Moje pytanie dotyczy czy nie ma żadnych przeciwskazań prawnych, praca w opiece społecznej i urzędzie gminy na tym samym stanowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 W/g mnie powinieneś zapytać przełożonych w podstawowym miejscu pracy, być może, że będziesz musiał uzyskac zgodę na podjęcie dodatkowego zatrudnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Tak, możesz być zatrudniony.Tylko musisz wypełnić oświadczenie pracownika dla celów obliczenia miesięcznych zaliczek na podatek dochodowy u nowego pracodawcy-bo zaliczki są ściągane albo w jednym zakładzie pracy lub w drugim-Twoja decyzja gdzie więc musisz się zdeklarować albo w jednym zakładzie lub w drugim-dobra kadrowa wie co na rzeczy to zapytaj(kto pyta nie błądzi).A w rozliczeniu rocznym możesz powiększyć sobie Koszty Uzyskania Przychodów ze względu na zatrudnienie w obu zakładach pracy-jest to korzystne dla Ciebie. Jak w jednym miejscu zamieszkania masz te zakłady pracy to te koszty masz w wysokości 2002,05 zł rocznie a jak dojeżdżasz do innej miejscowości do drubiego zakładu pracy to 2502,56zł rocznie.I powodzenia Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Gość-Kasia,coś namieszałaś,chodzi ci chyba o ulgę podatkową,która przysługuje tylko z jednego tytułu,a podatek i kup nalicza się z każdego zatrudnienia,Gość_Staszku,możesz być zatrudniony , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcel Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A po co OPS zatrudnia informatyka na etacie? Żeby raz na m-c drukarkę podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Staszek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A jak to wyglada z jakimis dodatkami, np. stazowe, socjalnym na swieta, 13sta pensja? W obydwu miejscach bedzie sie to nalezalo? Dodam, ze i tu i tu - stanowisko urzednicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi