Kategorie
Skocz do zawartości

zwolnienie na żonę

Gość gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pracownik dostarczył zwolnienie lekarskie wystawione przez ginekologa oraz dołączył druk zus z-15 (opieka nad żoną), tymczasem na zwolnieniu nie ma zaznaaczonego kodu pogkrewieństwa i daty udzodzenia osoby posostającej pod opieką. Czy w związku z tym takie zwolnienie mogę rozliczyć jako opieka, czy oddać do poprawki do lekarza, czy tez rozliczyć to jako zwolnienie pracownika???

Atut za czym zaczniesz mącić to najpierw zapoznaj się z podstawami, czyli z USTAWĄ z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwaA w szczególności z rozdziałem 7, art. 32, pkt. 2 " Za członków rodziny, o których mowa w ust. 1 pkt 3, uważa się małżonka, rodziców, teściów, dziadków, wnuki, rodzeństwo oraz dzieci w wieku ponad 14 lat – jeżeli pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym z ubezpieczonym w okresie sprawowania opieki".
  • Like 2

Atut za czym zaczniesz mącić to najpierw zapoznaj się z podstawami, czyli z USTAWĄ z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa

A w szczególności z rozdziałem 7, art. 32, pkt. 2 " Za członków rodziny, o których mowa w ust. 1 pkt 3, uważa się małżonka, rodziców, teściów, dziadków, wnuki, rodzeństwo oraz dzieci w wieku ponad 14 lat – jeżeli pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym z ubezpieczonym w okresie sprawowania opieki".

OK masz racjęDołączona grafika

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...